CNN încetează să mai publice anumite conținuturi pe Facebook în Australia

CNN încetează să mai publice anumite conținuturi pe Facebook în Australia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2021

Postul american CNN a încetat să mai publice anumite conținuturi pe pagina sa de Facebook în Australia, după ce un tribunal a hotărât că grupurile de presă sunt responsabile de comentarii defăimătoare legate de articolele lor pe celebra rețea de socializare americană, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul lui septembrie, Înalta Curte a Australiei a confirmat o hotărâre a unui tribunal care a stabilit că presa este responsabilă de comentarii ale utilizatorilor care apar sub articolele sale, și susceptibile, astfel, de acțuni în instanță, în virtutea legislației australiene foarte dure în prvința defăimării, scrie News.ro.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

CNN dă asigurări că va continua să publice în Austraia, însă pe propriile platforme.

Postul american anunța miercuri că a cerut Facebook să ajute editorii să dezactiveze comentarii de pe platforma sa din Australia și că gigantul ”a ales să nu facă acest lucru”.

Un purtător de cuvânt a exprimat nemulțumirea CNN într-un cmunicat.

”Suntem dezamăgiți de faptul că Facebook nu a reușit, din nou, să facă din platforma sa un loc credibil pentru jurnalism și discuții productive între utilizatori, pe teme de actualitate”, denunță el.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Facebook anunța în martie că editorii săi urmau să fie în măsură să dezactiveze comentarii ale unor postări specifice, însă gigantul american nu a introdus încă această funcție pentru o pagină întreagă.

Rețeaua de socializare a anunțat într-un comunicat că ”în pofida faptului că nu avem obligația să furnizăm sfaturi juridice CNN, i-am furnizat ultimele informații despre instrumente pe care le punem la dispoziție în vederea ajutării editorilor să gestioneze comentariile”.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat, cu toate acestea, că susține proiecte de lege care vizează să reformeze legislația privind responsabilitatea autorilor comentariilor și și-a exprimat speranța ”unei mai mari clartăți în acest domeniu”.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnn
australia