Compania care deține iHeartRadio a declarat falimentul

Compania care deține iHeartRadio a declarat falimentul
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2018

Compania americană iHeartMedia, care deține stația iHeartRadio, a declarat falimentul, miercuri, confruntându-se cu datorii de 20 de miliarde de dolari și cu venituri în scădere, scrie hollywoodreporter.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

iHeart a transmis că a ajuns la un acord cu cei cărora le revin peste 10 miliarde de dolari din datoria companiei pentru realizarea unei restructurări a bilnațului, prin care datoria companiei va fi redusă cu peste 10 miliarde de dolari, scrie News.ro

Compania iHeart, condusă de președintele și CEO-ul Bob Pittman, fost COO al America Online și apoi al AOL Time Warner, a ratat data de 1 februarie pentru a plăti o dobândă. Compania a ratat, de asemenea, plata a două seturi de obligațiuni. În prezent, compania are o datorie de 20.000 de miliarde de dolari, după o achiziție cu capital împrumutat, realizată în 2008.

România are cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI România are cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană

Liberty Media s-a oferit să salveze compania de la faliment și să facă o investiție în iHeart. Însă, potrivit Bloomberg, oferta acestei companii nu a fost suficient de mare pentru creditorii iHeart.

Liberty s-ar fi oferit să investească 1,16 miliarde de dolari, cumpărând 40% din iHeart în acest proces, dar nu fără o reorganizare a companiei. Companiei Liberty, care deține SiriusXM Radio, îi revine o mare parte din datoria iHeart.

În prezent, iHeart deține 858 de stații radio, inclusiv Z100 din New York și Real 103.5 KISS FM din Chicago. Grupul mai deține un serviciu de streaming de muzică, o sală de concerte live, precum 90% din compania Clear Channel Outdoor Holdings. Clear Channel și unitățile sale nu sunt incluse în documentele privitoare la faliment.

viewscnt
Afla mai multe despre
iheartradio
faliment