Compania feroviară Virgin Trains a oprit vânzarea tabloidului Daily Mail în trenurile sale

Compania feroviară Virgin Trains a oprit vânzarea tabloidului Daily Mail în trenurile sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2018

Compania feroviară Virgin Trains din Marea Britanie a oprit vânzarea tabloidului Daily Mail în trenurile sale care circulă pe West Coast. Un purtător de cuvânt al publicației a criticat această decizie, pe care a numit-o „dezonorantă”, precizând că a fost luată din motive politice, deoarece proprietarul companiei este împotriva Brexitului, scrie bbc.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că produsele vândute în trenuri sunt revizuite periodic, precizând că „după primirea feedbackului de la angajați”, conducerea Virgin Trains a decis să oprească vânzarea tabloidului Daily Mail.

Purtătorul de cuvânt al Virgin Trains a adăugat că vânzarea tabloidului a încetat în noiembrie și că se cumpăra un singur exemplar al publicației la fiecare patru trenuri, scrie News.ro

Acest purtător de cuvânt a spus pentru BBC că tabloidul nu a fost vândut niciodată în trenurile care circulă pe East Coast în perioada în care compania a fost condusă de grupul Virgin și grupul Stagecoach.

Gospodăriile din România și-au majorat veniturile cu 2,9% în al treilea trimestru al anului trecut, la 3.426 lei/lună CITEȘTE ȘI Gospodăriile din România și-au majorat veniturile cu 2,9% în al treilea trimestru al anului trecut, la 3.426 lei/lună

„Mii de oameni aleg să citească Daily Mail în fiecare zi. Însă, nu îl vor mai citi, grație companiei Virgin Trains. Colegii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la politica editorială a publicației pe teme precum migrarea, drepturile coomunității LGBT și șomajul. Am decis că această publicație nu este compatibilă cu brandul Virgin Trains și cu credințele noastre. Vom continua să le punem la dispoziție călătorilor The Times, dar nu ne vom mai aproviziona cu Daily Mail pentru vânzare sau pentru oferire gratuită. Această decizie nu va fi apreciată de toți călătorii – cu siguranță vom genera anumite critici”, a scris Drew McMillan, șef al departamentului de comunicare la Virgin Trains, într-o notă adresată angajaților companiei.

Nigel Farage, fostul lider al formațiunii eurosceptice britanice UKIP, a reacționat la această decizie pe platforma de socializare Twitter: „Ne îndreptăm într-o direcție îngrijorătoare”.

Purtătorul de cuvânt al Daily Mail a spus că într-un moment în care tarifele au crescut, este „dezonorant” pentru Virgin Trains să anunțe că „din motive politice cenzurează alegerea ziarelor pe care le pune la dispoziția călătorilor”.

„Virgin obișnuia să vândă doar 70 de exemplare din Daily Mail pe zi. În noiembrie ne-au informat că pentru a economisi spațiu, vor vinde doar trei ziare: The Mirror, FT și Times. Nu ne-au comunicat nici un alt motiv, dar poate că nu este o coincidență că toate acele publicații, precum Sir Richard Branson, proprietarul Virgin (dondatorul grupului Virgin, n.r.), sunt împotriva Brexitului”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin trains
daily mail