iHeartRadio ar putea declara falimentul, din cauza unei datorii de 20 de miliarde de dolari

iHeartRadio ar putea declara falimentul, din cauza unei datorii de 20 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2018

Compania iHeartMedia Inc., care deține stația iHeartRadio și website-ul dedicat acesteia, se pregătește să declare falimentul, decizia putând fi aplicată chiar în acest weekend, din cauza unei datorii de 20 de miliarde de dolari, scrie hollywoodreporter.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Bloomberg News, iHeart a negociat termenii pentru un plan de restructurare. Însă, declararea falimentului nu poate fi evitată, deoarece compania a ratat data de 1 februarie pentru a plăti o dobândă, iar perioada de grație de 30 de zile este aproape încheiată. Principalii creditori ai iHeart au primit documente cu privire la faliment, care ar putea fi folosite în instanță, scrie News.ro.

Compania iHeart, condusă de președintele și CEO-ul Bob Pittman, fost COO al America Online și apoi al AOL Time Warner, a ratat, de asemenea, plata a două seturi de obligațiuni. În prezent, compania are o datorie de 20.000 de miliarde de dolari, după o achiziție cu capital împrumutat, realizată în 2008.

Ce noutăți apar pe Netflix România în luna martie CITEȘTE ȘI Ce noutăți apar pe Netflix România în luna martie

Liberty Media s-a oferit să salveze compania de la faliment și să facă o investiție în iHeart. Însă, potrivit Bloomberg, oferta acestei companii nu a fost suficient de mare pentru creditorii iHeart.

Liberty s-ar fi oferit să investească 1,16 miliarde de dolari, cumpărând 40% din iHeart în acest proces, dar nu fără o reorganizare a companiei. Companiei Liberty, care deține SiriusXM Radio, îi revine o mare parte din datoria iHeart, iar discuțiile cu această companie se desfășoară în continuare, potrivit unor surse ale Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
iheartradio
faliment