Noua companie formată de AT&T și Discovery se va numi Warner Bros. Discovery

Noua companie formată de AT&T și Discovery se va numi Warner Bros. Discovery
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2021

Discovery a anunțat că noua companie creată prin fuziunea activelor Discovery și WarnerMedia se va numi Warner Bros. Discovery, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul general al Discovery, David Zaslav, a făcut anunțul în timpul unei întâlniri cu angajații WarnerMedia la sediul studioului Warner Bros. din Burbank, California, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Directorul general al WarnerMedia, Jason Kilar, i-a adresat întrebări lui Zaslav, potrivit unei surse familiare cu întâlnirea, în care Zaslav s-a prezentat pe sine și compania Discovery angajaților WarnerMedia

AT&T și Discovery au anunțat în luna mai că vor combina conținut al WarnerMedia - inclusiv francizele Harry Potter și Batman, rețeaua de știri CNN și programele sportive - cu emisiunile fără scripturi ale Discovery din rețelele TV lifestyle, precum HGTV și TLC.

Acordul subliniază migrarea spectatorilor de televiziune către streaming, unde este necesară o forță mai mare pentru a concura cu Netflix și Walt Disney.

Zaslav va conduce Warner Bros. Discovery, care ar urma să realizeze sinergii de 3 miliarde de dolari, fără vânzări de active.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Acordul urmează să fie finalizat la mijlocul anului 2022, în așteptarea aprobării de către acționarii Discovery și autoritățile de reglementare.

Valoarea de întreprindere a companiei combinate va fi mai mare de 120 miliarde dolari, cu datorii de 58 miliarde dolari, între care 43 miliarde dolari din partea WarnerMedia și 15 miliarde dolari din partea Discovery.

AT&T a afirmat că va folosi încasările de 43 miliarde dolari din separarea fără taxe a activelor sale media pentru a plăti din datoriile sale de peste 160 miliarde dolari.

Într-o discuție cu reporterii din 17 mai, directorii au spus că detaliile suplimentare - inclusiv modul în care vor fi organizate proprietățile și serviciile combinate - nu au fost încă stabilite.

În cadrul unei întâlniri interne din 27 mai, Kilar a spus că intenționează să rămână în funcție pe parcursul acestui an și că își va reevalua opțiunile în 2022, potrivit unei surse familiare cu această chestiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
at&t
warner bros
discovery