Primăria din New York interzice publicitatea la alcool pe proprietățile sale

Primăria din New York interzice publicitatea la alcool pe proprietățile sale
scris 1 mai 2019

Primăria din New York City a interzis publicitatea la alcool pe proprietățile sale, din cauza riscurilor pentru sănătate ale consumului excesiv, potrivit unui articol AP, preluat de MarketWatch.

Acest ordin care interzice reclamele la alcool pe proprietățile primăriei reafirmă angajamentul nostru pentru prețuirea și protejarea sănătății new-yorkezilor”, a declarat marți primarul democrat Bill de Blasio, arată news.ro.

Interdicția, care intră în vigoare imediat, se aplică stațiilor de autobuze, standurilor de presă, chioșcurilor Wi-Fi și chioșcurilor de reciclare. Spațiile care au permisiunea să vândă alcool, cum ar fi restaurantele, stadioanele și sălile de concerte, sunt exceptate de la această măsură.

YouTube va difuza gratuit conținutul exclusiv, dar susținut de reclame CITEȘTE ȘI YouTube va difuza gratuit conținutul exclusiv, dar susținut de reclame

Reclamele actuale vor fi permise până la expirarea contractelor.

Oficialii orașului au citat studii care arată că expunerea la reclamele pentru alcool îi poate face pe oameni să bea mai mult.

”În New York City, vedem prea multe decese provocate de alcool. Știm că expunerea la publicitatea pentru alcool poate duce la un consum mai mare, mai des, comportament care poate fi dăunător sau chiar fatal. Interzicerea de astăzi a reclamelor pentru alcool pe proprietățile orașului va ajuta la protejarea comunităților de povara publicității dăunătoare pentru alcool”, a declarat comisarul pentru Sănătate, Dr. Oxiris Barbot.

Viceprimarul însărcinat cu serviciile de sănătate și sociale, Dr. Herminia Palacio, a spus că publicitatea poate influența cât de mult beau oamenii și cât de tineri sunt când încep să bea.

”Acest ordin executiv acoperă o lacună legislativă și reafirmă angajamentul acestei administrații de a susține politici care promovează prețuirea sănătății și crearea unor comunități mai sănătoase”, a spus Palacio.

FOTO Trump, nou atac împotriva presei: Să îngenuncheze în fața mea și să mă implore să-i iert! Analiștii se tem de atacuri fizice CITEȘTE ȘI FOTO Trump, nou atac împotriva presei: Să îngenuncheze în fața mea și să mă implore să-i iert! Analiștii se tem de atacuri fizice

Consiliul Băuturilor Spirtuoase a apreciat că interdicția este ”greșită și nesusținută de cercetări științifice”, iar vicepreședintele grupului, Jay Hibbard, a spus că cercetarea este clară, părinții și alți adulți sunt factori cu o influență mai mare în decizia tinerilor de a bea sau nu alcool și nu publicitatea.

Potrivit departamentului pentru sănătate al orașului, în 2016 au avut loc peste 110.000 de vizite la unitățile de primiri urgențe din New York City din cauza alcoolului. În acel an, aproape 2.000 de new-yorkezi au murit din cauze asociate alcoolului, între care boli ale ficatului și accidente rutiere.

În ianuarie 2018, a intrat în vigoare o interdicție a Autorității Metropolitare pentru Transporturi privind consumul de băuturi alcoolice în toate autobuzele, trenurile de metrou, precum și în stații.

Și alte orașe americane au luat măsuri pentru interzicerea publicității pentru alcool pe proprietățile primăriilor, între acestea aflându-se Philadelphia, San Francisco și Los Angeles.

viewscnt
Afla mai multe despre
new york
primaria
alcool
reclama