Ramona Săseanu și Liviu Popescu, numiți directori generali interimari ai SRTV și SRR

Ramona Săseanu și Liviu Popescu, numiți directori generali interimari ai SRTV și SRR
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2021

Birourile permanente reunite (Bpr) ale Senatului și Camerei Deputaților i-au numit pe Ramona Săseanu și Liviu Popescu ca directori generali interimari ai Societății Române de Televiziune (SRTV) și Societății Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a precizat că numirea a fost făcută pentru a asigura conducerea acestor instituții în urma deciziei de neconstituționalitate a Curții Constituționale, scrie Agerpres.

Apple ar putea vinde un iPhone mai ieftin cu ecran mare CITEȘTE ȘI Apple ar putea vinde un iPhone mai ieftin cu ecran mare

Parlamentarii PSD nu au participat la ședința de joi a Bpr.

Această modalitate de numire survine lipsei de cvorum din ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților de miercuri.

"Constatăm că nu este cvorum. Față de această situație, vă amintesc dispozițiile art. 46 alin. 8 din Legea 41/1994 privind organizarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune. În situația în care plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se reunește din lipsă de cvorum legal, Birourile permanente ale Senatului și Camerei Deputaților numesc directori interimari", a spus, miercuri, președintele Senatului, Anca Dragu.

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, a afirmat, după ce plenul Parlamentului a fost suspendat din lipsa cvorumului, că actuala putere a acționat în acest fel pentru a numi conducerile interimare la TVR și la Radioul public prin decizii ale Birourilor permanente reunite, care nu pot fi atacate la Curtea Constituțională.

PSD analizează să atace în contencios administrativ deciziile luate de Birourile permanente reunite privind numirea directorilor generali interimari ai TVR și Radioului public, a adăugat Romașcanu.

ULTIMA ORĂ John McAfee, creatorul softului antivirus, s-a sinucis. Acuzat de fraude cu criptomonede CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ John McAfee, creatorul softului antivirus, s-a sinucis. Acuzat de fraude cu criptomonede

Ramona Săseanu și Liviu Popescu au fost numiți pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, după ce plenul a respins rapoartele de activitate și conturile de execuție bugetară pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus la demiterea Consiliilor de Administrație ale celor două societăți.

Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat și a decis că hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv și SRR sunt neconstituționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
ramona săseanu
liviu popescu