Microsoft a redevenit a doua cea mai valoroasă companie americană, profitând de căderea Amazon

Microsoft a redevenit a doua cea mai valoroasă companie americană, profitând de căderea Amazon
scris 27 oct 2018

Microsoft a redevenit a doua cea mai valoroasă companie americană, după rezultatele trimestriale dezamăgitoare raportate de Amazon.com, care au șters 65 de miliarde de dolari din capitalizarea retailerului online, transmite Reuters.

Pe primul loc se află Apple, cu o capitalizare bursieră de peste 1.000 de miliarde de dolari, după ce a trecut de acest prag în septembrie, arată news.ro.

Între sfârșitul anului 1998 și începutul anilor 2000, Microsoft a avut cea mai mare capitalizare de piață de pe Wall Street, înaintea de spargerea bulei dot-com.

FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră CITEȘTE ȘI FOTO Noua generație Dacia Duster Pick-up, prezentată în premieră

Acțiunile Amazon au scăzut cu 7%, cel mai mult în ultimii aproape trei ani din cauza estimărilor sub așteptările analiștilor referitoare la sezonul sărbătorilor de iarnă, amplificând temerile că cele mai valoroase companii de tehnologie încep să fie concurate mai puternic.

Titlurile Microsoft au scăzut modest, cu 1,1%, în contextul declinuui generalizat al acțiunilor din sectorul tehnologiei, care a fost provocat și de rezultatele trimestriale sub așteptări ale Alphabet, compania mamă a Google.

Microsoft a înregistrat vineri o capitalizare de piață de 823 de miliarde de dolari, iar Amazon de 805 miliarde de dolari.

Retailerul foto-video F64 vrea să se extindă pe plan european, în Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova CITEȘTE ȘI Retailerul foto-video F64 vrea să se extindă pe plan european, în Bulgaria, Ungaria sau Republica Moldova

Chiar dacă a scăzut puternic în această săptămână, capitalizarea Amazon este cu 40% mai ridicată față de începutul anului.

Ținta medie de preț a analiștilor pentru acțiunile Microsoft evaluează compania la 963 de miliarde de dolari, iar în cazul Amazon la 1.068 miliarde de dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
microsoft
amazon