O companie mixtă între India-Rusia speră să realizeze exporturi de rachete supersonice în valoare de 5 miliarde de dolari până în 2025

O companie mixtă între India-Rusia speră să realizeze exporturi de rachete supersonice în valoare de 5 miliarde de dolari până în 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2022

O companie mixtă între India-Rusia, care produce rachete de croazieră supersonice cu capacitate nucleară, speră să obțină comenzi în valoare de 5 miliarde de dolari până în 2025, a declarat marți președintele acesteia, după ce a semnat anul acesta primul său acord de export, de 375 de milioane de dolari, cu Filipine, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

BrahMos Aerospace este în discuții cu Indonezia, Malaezia și Vietnam pentru noi comenzi, a declarat președintele Atul D Rane, pentru ANI, partener al Reuters.

FOTO Divizia locală a gigantului francez Total pregătește parcuri solare de peste 34 MW pentru consumul Automobile Dacia, cu bani din PNRR CITEȘTE ȘI FOTO Divizia locală a gigantului francez Total pregătește parcuri solare de peste 34 MW pentru consumul Automobile Dacia, cu bani din PNRR

Compania mixtă, la care India deține o participație de 50,5%, iar Rusia de 49,5%, se încadrează în programul emblematic al primului ministru Narendra Modi de fabricare în India.

India a fabricat sub licență avioane de luptă rusești MiG și avioane Su-30, iar cele două părți au colaborat pentru a produce rachete BrahMos în India.

În mod tradițional, Rusia a fost principalul furnizor de arme al Indiei. În aprilie anul trecut, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că cele două țări discutau despre producția ”suplimentară” de echipament militar rusesc în India.

India, care nu a condamnat în mod explicit invadarea Ucrainei de către Rusia, a devenit, de asemenea, al doilea mare client de petrol al Moscovei, după China, pe măsură ce rafinăriile indiene obțin petrol rusesc la preț redus, evitat de unii cumpărători occidentali.

”Prim-ministrul Narendra Modi a stabilit obiectivul de a atinge 5 miliarde de dolari (în exporturi de apărare) până în 2025. Sper că BrahMos  va putea atinge obiectivul de 5 miliarde de dolari până în 2025”, a spus Rane.

Forțele de apărare ale Indiei folosesc în prezent racheta supersonică sol-sol BrahMos, care poate fi lansată de pe platforme terestre, maritime și submarine.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
rusia
rachete