Operatorul britanic low-cost easyJet a profitat de Paște și a revenit pe venituri în creștere

Operatorul britanic low-cost easyJet a profitat de Paște și a revenit pe venituri în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2017

Veniturile pe loc ale operatorului britanic low-cost easyJet au revenit la creștere în trimestrul al treilea fiscal, cu un avans de 2,2%,excluzând influența cursului valutar, după o perioadă de scăderi accentuate, atenuând declinul anticipat pentru profitul anual, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

EasyJet anticipa un ușor declin al veniturilor pe loc în trimestrul al treilea, după ce indicatorul a scăzut accentuat, cu 9,7%, în primele șase luni ale anului fiscal, arată news.ro.

Veniturile totale ale EasyJet au urcat cu 16%, la 1,39 miliarde de lire sterline (1,81 miliarde dolari), confirmând estimările analiștilor intervievați de Factset.

Vânzările au beneficiat de perioada aglomerată a Paștelui.

Omul de afaceri Marius Ivan s-a retras din Pipera Plaza CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Marius Ivan s-a retras din Pipera Plaza

Pe ansamblul anului fiscal, care se va încheia la 30 septembrie, profitul înainte de taxe al easyJet ar putea scădea cu peste 20%. Compania anticipează că profitul ar trebui să fie cuprins între 380 milioane de lire sterline și 420 de milioane de lire sterline.

EasyJet a încheiat anul trecut cu o scădere de 28% a profitului înainte de Taxe, la 495 de milioane de lire sterline.

Operatorul aerian britanic a traversat o perioadă dificilă, din cauza atacurilor teroriste din Europa, care au afectat rezervările, și deprecierea lirei sterline după votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană.

Compania concurentă Wizz Air a anunțat miercuri că veniturile pe loc au crescut în perioada aprilie-iunie și că profitul  net anual ar trebui să fie la nivelul superior al intervalului estimat, de 250-270 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
easy jet
aerian
avion