Parteneriat GapMinder-TechAngels pentru finanțarea startup-urilor de tehnologie

Parteneriat GapMinder-TechAngels pentru finanțarea startup-urilor de tehnologie
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 nov 2019

GapMinder Venture Partners BV și TechAngels anunță primul parteneriat din România dintre un investitor instituțional și cei privați. În baza acestuia, GapMinder va participa în orice rundă de investiții cuprinsă între 40.000 și 200.000 de euro realizată de membrii TechAngels cu o sumă similară, fiind vizate exclusiv startup-uri de tehnologie. La fiecare rundă de investiții vor exista minimum doi angel investors din zona privată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Scopul parteneriatului este încurajarea investițiilor de tip angel-investor. În următoarele 12 luni se estimează că vor fi realizate 5-10 investiții.

INFOGRAFIC Stocul modern de proprietăți imobiliare din România a depășit 11 milioane metri pătrați, piața birourilor se apropie de 4 milioane metri pătrați CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Stocul modern de proprietăți imobiliare din România a depășit 11 milioane metri pătrați, piața birourilor se apropie de 4 milioane metri pătrați

Companiile selectate pentru acest program vor avea acces la câte o rundă de investiții cumulate de până la 400.000 de euro, beneficiind totodată de suportul investitorului instituțional GapMinder prin accesarea know-how-ului partenerilor și a unor potențiale runde ulterioare de investiții. 

De la înființarea sa, în ianuarie 2018 și până în prezent, GapMinder Venture Partners a investit în 31 de companii și a atins o dimensiune a fondului de 40 de milioane de euro. 

GapMinder Venture Partners  coordoneaza un fond de investiții menit să ofere capital pentru companiile în stadiu incipient, dar cu potențial de creștere și pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate în fază de expansiune atât la nivel local, cât și internațional. Fondul de investiții pune accentul pe tehnologie și servicii, diversificarea sectorială, obiective orientate spre produs, respectiv echipă. GapMinder investește în companii în prima fază de investiții (serie A), seed și pre-seed (accelerare).

EXCLUSIV Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, a depus ofertă pentru hotelul lui \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, a depus ofertă pentru hotelul lui "Puiu" Iordănescu

Partenerii Fondului au o abordare directă ca investitori, sporind creșterea organică a companiilor prin implicarea directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă, disciplina financiară și susținerea managementului.

GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020.

TechAngels a fost creat în 2013 cu scopul de a fi un „loc de întâlnire” între startup-urile tehnologice  și investitori. Grupul are două direcții principale:  susținerea tinerilor antreprenori (prin investiții, acces la programe de accelerare și o sumă de alte resurse necesare pentru a-și dezvolta afacerea) și încurajarea potențialilor angel investors de a face primii pași în această zonă.

viewscnt
Afla mai multe despre
gapminder
techangels
finantare