Platforma pentru învățarea limbilor străine Duolingo, având cursuri și în română, intră în clubul “unicornilor”, cu o evaluare de 1,5 miliarde de dolari

Platforma pentru învățarea limbilor străine Duolingo, având cursuri și în română, intră în clubul “unicornilor”, cu o evaluare de 1,5 miliarde de dolari
scris 5 dec 2019

Startup-ul american Duolingo, operatorul platformei gratuite omonime pentru învățarea limbilor străine, a atras 30 milioane de dolari de la Google și a intrat în clubul “unicornilor”, rezervat companiilor private cu o evaluare de cel puțin 1 miliard de dolari.

Compania a închis o rundă de finanțare de tip Serie F, în urma căreia a obținut o evaluare de 1,5 miliarde de dolari, mai mult decât dublă raportat la runda precedentă, derulată în 2017.

Noua rundă a fost condusă de CapitalG, fondul de investiții al Alphabet, compania-mamă a Google. CapitalG a fost principalul investitor și la runda de tip Serie D din 2015, în valoare de 45 milioane de dolari.

Care sunt cele mai bune aplicații de Android din 2019 CITEȘTE ȘI Care sunt cele mai bune aplicații de Android din 2019

În total, Duolingo a atras până în prezent peste 138 milioane de la investitori, printre care Union Square Ventures și actorul american Ashton Kutcher.

Lansată în 2012, Duolingo a devenit în scurt timp cea mai populară platformă online dedicată învățării limbilor străine și cea mai descărcată aplicație educațională pentru mobil, cu peste 300 milioane de utilizatori înregistrați.

Platforma oferă cursuri gratuite de limbi străine în 23 de limbi diferite, inclusiv în limba română.

viewscnt
Afla mai multe despre
duolingo
finantare
unicorn
capitalg
finantare google