Problemele din campania de vaccinare schimbă șefi. Ministrul Sănătății demite 5 directori de sănătate publică

Problemele din campania de vaccinare schimbă șefi. Ministrul Sănătății demite 5 directori de sănătate publică
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2017

Directorii executivi și adjuncți ai direcțiilor de sănătate publică din Caraș Severin, Hunedoara, Neamț, Prahova și Ilfov vor fi schimbați din funcții, a anunțat ministrul Sănătății, Florian Bodog, decizia fiind luată în urma unei analize privind ​implementarea campaniei națională de vaccinare. Ceilalți directori de direcții de sănătate publică din țară vor primi avertismente scrise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"După cum se poate constata din Raportul privind Programul Național de Vaccinare, 5 direcții de sănătate publică nu au reușit să își îndeplinească misiunea legală. În cazurile semnalate, rata de vaccinare la nivel județean este sub 50%, un nivel extrem de redus comparativ cu obiectivul asumat. Prin urmare, neîndeplinirea misiunii legale privind realizarea programului național de vaccinare a pus în mișcare o serie de acțiuni și sancțiuni menite să îmbunătățească performanța acestor organisme locale", arată ministerul.

Decizia a fost convenită cu premierul Mihai Tudose.

PSD vrea inseminare artificială gratuită, și nu o dată, ci de două ori, precum și reduceri de impozit pentru mamele cu mai mulți copii CITEȘTE ȘI PSD vrea inseminare artificială gratuită, și nu o dată, ci de două ori, precum și reduceri de impozit pentru mamele cu mai mulți copii

Ministerul Sănătății a început recent o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, cu implicarea autorităților locale, care vor trebui să identifice copiii cu vârste între nouă luni și nouă ani - grupele de vârstă cele mai afectate de epidemie - care nu au fost vaccinați, dar și locurile în care aceștia vor fi imunizați, în cazul în care în localitățile respective nu sunt unități medicale.

În ședința de guvern din 13 iulie, premierul Mihai Tudose s-a arătat îngrijorat de cifrele care indică faptul că în România sunt aproximativ 260.000 de copii care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei și poliomielitei, în condițiile în care vaccinurile sunt suficiente pe piață. Tudose i-a dat un termen limită ministrul Sănătății, Florian Bodog, pentru a găsi o cale ca părinții să fie informați corect despre importanța vaccinării.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
demiteri