75% din spațiile de birouri ce vor fi livrate până la finalul anului sunt situate în zona de vest a Bucureștiului

75% din spațiile de birouri ce vor fi livrate până la finalul anului sunt situate în zona de vest a Bucureștiului
scris 30 aug 2017

Zona de vest a Capitalei va atrage 75% din spațiile de birouri ce vor fi livrate până la finalul acestui an și 50% din livrările anunțate pentru, stocul din această zonă urmând astfel să crească cu circa 236.000 de metri pătrați.

Stocul de birouri de clasa A și B din București a ajuns la finalul primului semestru al acestui an la 2,61 milioane de metri pătrați, iar zona de vest, cu un stoc de 341.000 de metri pătrați, are o pondere de 12%. Prin livrarea proiectelor aflate în dezvoltare, spațiile de birouri din zona de vest vor ajunge la o suprafață de 577.000 de metri pătrați până la finalul anului 2018, reprezentând 19% dintr-un stoc estimat de 3 milioane metri pătrați, arată datele unui studiu realizat de compania imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Dezvoltările de birouri din zona de vest a Capitalei se concentrează cu precădere în apropierea Pasajului Basarab și a stațiilor de metrou Grozăvești, Politehnica și Petrache Poenaru (Semănătoarea) care beneficiază de un acces rutier și cu mijloace de transport în comun facil. În plus, apropierea față de Universitatea Politehnică și campusul universitar Regie – Grozăvești – Leu reprezintă un element apreciat de companiile IT care au un bazin important de selecție a noilor angajați în această zonă.

ANALIZĂ Piața rezidențială a clădirilor cu \ CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Piața rezidențială a clădirilor cu "bulină" este în creștere. Investitorii caută locuințe centrale pentru a le închiria în regim hotelier, dar oferă un preț limitat

Recent, Bitdefender a închiriat recent un spațiu de 9.300 de metri pătrați în proiectul Orhideea Towers din zona de vest a Capitalei în care își va muta sediul la începutul anului 2018.

În primul semestru al anului 2017, în București au fost livrați circa 75.000 de metri pătrați de spații de birouri. Până la finalul anului, vor fi livrate spații noi cu o suprafață de 80.000 de metri pătrați. Oferta de spații de birouri din București va reveni pe un trend ascendent în 2018, când este așteptată livrarea unor spații noi cu o suprafață de circa 340.000 de metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
spatii de birouri
zona de vest
c&w echinox