Octavian Bădescu, care a vândut Sameday către eMag, părăsește Re/Max, dar rămâne în imobiliar. “Nu am fost mulțumit de evoluția lentă a afacerii. Nivelul de încredere în agenți nu este foarte ridicat, sunt cercuri vicioase care îl afectează pe client."

Octavian Bădescu, care a vândut Sameday către eMag, părăsește Re/Max, dar rămâne în imobiliar. “Nu am fost mulțumit de evoluția lentă a afacerii. Nivelul de încredere în agenți nu este foarte ridicat, sunt cercuri vicioase care îl afectează pe client."
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2019

Freedom Group, companie fondată de antreprenorul Octavian Bădescu, părăsește rețeaua Re/Max din această lună, dar va continua să opereze pe piața imobiliară. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Octavian Bădescu, cel care și-a vândut în 2017 compania Sameday Courier către eMag, a decis în vara aceluiași an să intre pe piața imobiliară, cum anunța în exclusivitate pentru Profit.ro, investind într-o franciză Re/Max în București.

Atunci, Bădescu spunea că, dacă nu va avea succes, în cel mai rău caz va învăța, iar în cel mai bun caz, "cerul e limita".

Octavian Bădescu a fondat și condus companii precum Retailplus Eastern Europe, vândută în 2012 unei companii aparținând grupului AC Nielsen, liderul mondial al pieței de cercetare, sau Sameday Courier - prima companie românească listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). 

“În cei doi ani petrecuți în rețeaua RE/MAX, Freedom Group a avut rezultate bune, iar la nivel personal am învățat mult și am avut reușite. Am tranzacționat proprietăți valoroase, clasându-ne în topul celor mai performante francize Re/Max, iar după prima jumătate din 2019 aveam majoritatea consultanților în primii 10% agenți din rețea, din punct de vedere al rezultatelor. Cu toate acestea, nu am fost mulțumit de evoluția lentă a afacerii. Experiența pe care am acumulat-o între timp m-a făcut să realizez că, în prezent, continuarea afilierii nu mai reprezintă o opțiune viabilă, atât financiar, cât și strategic și chiar filosofic. Am colaborat foarte bine cu reprezentanții Re/Max, înțeleg și respect modelul de business al acestei rețele. Însă am simțit că Freedom Group poate crește mai mult urmând un alt concept de business, un model inovator, pe care îl lansăm zilele următoare”, și-a explicat decizia Octavian Bădescu, fondatorul Freedom Group.

Frații Jabra și Geo Mărgescu, de la Forte Partners, anunță investiții de aproape 100 milioane de euro în două proiecte office din București CITEȘTE ȘI Frații Jabra și Geo Mărgescu, de la Forte Partners, anunță investiții de aproape 100 milioane de euro în două proiecte office din București

Antreprenorul consideră că piața agențiilor imobiliare este momentan destul de mult marcată de un deficit de productivitate și de o semnificativă fragmentare. De asemenea, este caracterizată și de un nivel de educare scăzut al consumatorului. Din perspectiva Freedom Group, pe piața autohtonă de consultanță imobiliară activează foarte multe companii mici și agenți imobiliari independenți, iar valoarea acestei piețe se situează în jurul valorii de 100 de milioane de euro.

“Nevoia de educare a consumatorului este explicabilă prin contextul actual din România, în care tranzacționarea imobiliară este practicată destul de rar de o persoană, de-a lungul vieții. Astfel, nivelul de încredere în agenții imobiliari nefiind foarte ridicat, se încearcă adoptarea unor formule de colaborare cu aceștia, de multe ori nepretabile unei prestații de calitate. Astfel sunt generate cercuri vicioase, care ajung, în final, să-l afecteze tot pe client. Direcția strategică pe care o abordăm își propune să rupă aceste cercuri vicioase, pentru a ajuta consumatorii de servicii suport în tranzacționare, prin reprezentare și intermediere. Vom detalia această schimbare de paradigmă și tot ce presupune ea în viitorul apropiat”, a adăugat Octavian Bădescu.

Freedom Group este brandul sub care se derulează activitățile de reprezentare în tranzacționare, proiectul fiind înființat de Octavian Bădescu, în 2017. În 2018, fostul director comercial al Sameday Courier, Dana Gațe, s-a alăturat companiei ca asociat. Compania s-a diferentiat prin specializarea pe reprezentarea exclusivă (a unei singure părți) într-o tranzacție imobiliară și are 7 consultanți în echipă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
octavian badescu
remax