Austriecii de la Austrotherm au deschis a treia fabrică de polistiren din România, la Arad. Costurile de transport, "decisive" în alegerea orașului: până acum am lăsat literalmente bani pe drumul de livrare

Austriecii de la Austrotherm au deschis a treia fabrică de polistiren din România, la Arad. Costurile de transport, "decisive" în alegerea orașului: până acum am lăsat literalmente bani pe drumul de livrare

Gerald Prinzhorn (S), Marian Melinte (Von Meister, C) și Laurențiu Istrate (Austrotherm România) Foto: Austrotherm

scris 21 nov 2017

Producătorul austriac de materiale termoizolante Austrotherm a inaugurat a treia fabrică din România, la Arad, unde produce plăci din polistiren expandat.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cu noua unitate de producție de la Arad, unde au fost create aproximativ 20 noi locuri de muncă, rețeaua grupului s-a extins la 21 de fabrici. Austriecii au închiriat fabrica de la compania cu capital românesc Von Meister, unul dintre principalii actori pe piața materialelor de construcții din vestul țării.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Potrivit companiei, costul logistic a fost unul dintre principalele motive pentru alegerea locului de producție din Arad.

Scumpirile caselor noi frânează în China, împreună cu creditarea ipotecară CITEȘTE ȘI Scumpirile caselor noi frânează în China, împreună cu creditarea ipotecară

"Costurile de transport sunt un factor competitiv decisiv în România, până acum am lăsat literalmente bani pe drumul de livrare spre vest și, în special, de-a lungul Carpaților", a spus directorul general al grupului austriac, Gerald Prinzhorn.

Austrotherm, parte a grupului Schmid Industrie Holding, a intrat pe piața materialelor de construcții din România în 1999, prin deschiderea fabricii din București, investiție de 3,6 milioane de euro. A doua unitate de producție din țară a fost inaugurată în 2005 în comuna Horia, județul Neamț.

Fabricile din Bucuresti și Horia au o capacitate agregată de 700.000 m3 de polistiren expandat și 150.000 m3 de polistiren extrudat și sunt deja utilizate la capacitate maximă, potrivit companiei.

Anul trecut, austriecii au raportat vânzări de peste 99 milioane de lei și un profit de circa 4,7 milioane lei, comparativ cu vânzări de 89,4 milioane de lei și un câștig de 3,7 milioane de lei în 2015.

Grupul austriac Schmid Industrie Holding este prezent pe piața locală și prin intermediul companiei Baumit România, care deține trei fabrici, în București, Bolintin Deal și Teiuș.

viewscnt
Afla mai multe despre
austrotherm
fabrica
arad
polistiren expandat
productie
von meister