Autorizațiile pentru construcția de locuințe au încetinit în iunie, cu un avans de 2,7%

Autorizațiile pentru construcția de locuințe au încetinit în iunie, cu un avans de 2,7%
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2017

Numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a crescut în luna iunie cu 2,7% față de aceeași lună a anului anterior, până la 3.822, după un ritm mai crescut în mai, avansul fiind generat de creșterea cererii în aproape toate regiunile țării, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În mai, numărul de autorizații a crescut cu 17,1% față de mai 2016, scrie News.ro.

Cumulat, în primele șase luni din acest an, numărul de autorizații de construcție pentru locuințe a crescut cu 2,5% față de aceeași perioadă din 2016, până la 18.908.

Din numărul de autorizații eliberate în luna iunie 2017, 65,1% au fost în localități rurale.

FOTO NEPI Rockcastle a finalizat un complex de birouri în fața Guvernului, lângă casa unui guvernator BNR CITEȘTE ȘI FOTO NEPI Rockcastle a finalizat un complex de birouri în fața Guvernului, lângă casa unui guvernator BNR

Față de a șasea lună din 2016, s-au înregistrat creșteri ale numărului de autorizații în toate regiunie, cu excepția regiunilor Nord-Vest și Vest.

"În luna iunie 2017, față de aceeași lună a anului precedent, se remarcă o creștere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante creșteri au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: București-Ilfov (+66 autorizații), Nord-Est (+54), Sud-Est (+41) și Centru (+38). Scăderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Vest (-105 autorizații) și Vest (-21).", a informat INS.

În 2016, numărul de autorizații pentru clădiri rezidențiale a scăzut cu 1,2% față de anul anterior, până la 38.653, declinul fiind generat mai ales de reducerea cererii în zona Capitalei, în Moldova și în Muntenia.

În 2015, autoritățile au eliberat 39.112 de autorizații de construcție pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 3,8% față de anul precedent.

În perioada 2009-2014, numărul de autorizații pentru clădiri de locuințe - care includ atât locuințele unifamiliale, cât și blocurile de apartamente - au scăzut cu 38%, arată statisticile oficiale, pe fondul căderii cererii de locuințe din partea populației.

viewscnt
Afla mai multe despre
autorizatii constructii
ins