Comisarul european Corina Crețu atenționează: din 2014, România a depus pe transporturi numai 4 proiecte importante cu fonduri UE

Comisarul european Corina Crețu atenționează: din 2014, România a depus pe transporturi numai 4 proiecte importante cu fonduri UE
scris 15 sep 2018

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, se arată nemulțumită de modul în care România atrage fonduri europene, în special pentru transporturi, și crede că e necesară urgentarea demersurilor pentru finanțarea a două autostrăzi care să traverseze Carpații, respectiv Montana (Iași-Târgu Mureș) și Pitești-Sibiu.

Comisarul Corina Crețu a arătat că, din 2014, de când ocupă această funcție la Comisia Europeană, România a depus numai patru proiecte importante cu fonduri UE destinate infrastructurii în transporturi, arată Agerpres.

"În ceea ce privește transportul, de când sunt comisar European, din 2014, am avut de aprobat doar patru proiecte majore, în primul rând un proiect foarte important, de peste un milliard de euro, de cale ferată, este cel mai mare proiect pe modernizare a unei căi ferate, Gurasada-Simeria, pe care l-am aprobat. Sebeș-Turda, știți foarte bine, că am aprobat și Câmpia Turzii-Târgu Mureș. Mai avem în analiză un ultim proiect, Gara de Nord-Otopeni, metroul, probabil că în curând va fi aprobat parțial acest proiect, urmând ca pe un alt tronson să mai avem discuții. Este ultimul proiect pe care îl avem în analiză", a declarat, sâmbătă, la Turda, Corina Crețu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
autostrazi
drumuri