CONFIRMARE CTP preia depozitele Equest Logistic

CONFIRMARE CTP preia depozitele Equest Logistic
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2020

Dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, a semnat achiziționarea parcului Equest Logistic Center, amplasat la periferia vestică a Bucureștiului, de la fondul britanic Equest Balkan Properties, la un preț de circa 30 milioane euro, tranzacție care confirmă informațiile anunțate de Profit.ro din toamna anului trecut și reamintită în februarie, cu mult înainte pe Profit Insider

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planurile și proiectele pregătite de marii jucători de pe piața imobiliară vor fi anunțate la conferința Profit.ro, pentru care detalii pot fi aflate AICI

Equest Logistic Center este situat la kilometrul 13,5 al autostrăzii București-Pitești și are o suprafață închiriabilă de 56.690 de metri pătrați, împărțită în trei hale cu 40 de unități logistice construite în perioada 2008-2009. Proprietatea este închiriată în proporție de peste 95% către companii precum Garrett, Elefant, BDG, Premium Lubricants, Militzer, Shimano și Senso Ambiente. Elmec Group, Hilti și Telekom sunt alți chiriași. Tranzacția a fost intermediată de echipa companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

EXCLUSIV River Development, controlat de Ion Rădulea, scoate la vânzare proiectul imobiliar mixt The Light și speră la un randament de sub 7%. „Bucureștiul a intrat pe radarul investitorilor.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV River Development, controlat de Ion Rădulea, scoate la vânzare proiectul imobiliar mixt The Light și speră la un randament de sub 7%. „Bucureștiul a intrat pe radarul investitorilor.“

În februarie, George Teleman, partener în cadrul Equest, a declarat, pentru Profit.ro, că tranzacția este la stadiul de încheiere a procesului de due diligence (o analiză amănunțită a afacerii din punct de vedere juridic, financiar, comercial, operațional și tehnic) și se aproape de finalizare. Banii din tranzacție ar urma să fie utilizați pentru dezvoltarea unor active pe care Equest le mai are în România.

Vânzătorul mai deține un teren nedezvoltat de circa patru hectare în Ploiești. În 2014, Equest Balkan Properties (EBP) a mai vândut centrul comercial Moldova Mall din Iași omului de afaceri Gheorghe Iaciu și centrul comercial Vitantis din București către fondul de investiții Revetas. 

Anul trecut, CTP a cumpărat de la grupul belgian Vabeld, deținut de familia milionarului Daniël Kerckhof, și parcul logistic A1 Bucharest Park, amplasat la kilometrul 13, într-o tranzacție de 40 milioane de euro anunțată în premieră de Profit.ro. Atât Equest Logistic, cât și A1 Business Park sunt vecine cu CTPark Bucharest.


CTP a investit până acum circa 500 milioane de euro în cei peste un milion de metri pătrați de spații industrial-logistice amplasate în 15 parcuri din România. Investitorul mai are la dispoziție teren pentru extindere, a cărui valoare se ridică la circa 25 milioane euro.

Randamentul aferent investițiilor din România ale CTP este de 8%, la o chirie medie paracticată de investitor de 4,1 euro pe metru pătrat, potrivit reprezentanților dezvoltatorului. Gradul de îndatorare cu care lucrează grupul este de 54%, iar la nivel local indicatorul ajunge la 48%.

EXCLUSIV Globalworth pregătește un nou parteneriat în sectorul industrial, pentru a-și crește puternic expunerea pe această clasă de active. Semnalul schimbării de acționariat CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Globalworth pregătește un nou parteneriat în sectorul industrial, pentru a-și crește puternic expunerea pe această clasă de active. Semnalul schimbării de acționariat

În 2018, CTP a vândut prima sa clădire din România, o excepție, deoarece profilul companiei este de investitor care păstrează activele pe termen lung. Dezvoltatorul a vândut către belgienii de la WDP depozitul închiriat de Profi la Apahida, în Cluj, pentru un randament investițional de sub 8%.

CTP împarte piața industrial-logistică din România cu P3 și WDP, cu o cotă de piață de circa 27%. Cei trei jucători acoperă o mare parte din stocul de 4 milioane de metri pătrați disponibil la nivel național.

După o perioadă de șase ani (2009 – 2014) de stagnare, sectorul logistic și industrial și-a reluat creșterea în 2015 și va atinge un vârf al evoluției în acest an, când dezvoltatorii își propun să construiască depozite noi cu o suprafață de aproximativ 600.000 de metri pătrați, potrivit datelor firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
equest logistic
a1 business park
equest balkan properties