CONFIRMARE FOTO Terenul fabricii Tutunul Românesc, râvnit pentru potențialul său imobiliar, a fost vândut

CONFIRMARE FOTO Terenul fabricii Tutunul Românesc, râvnit pentru potențialul său imobiliar, a fost vândut
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 18 mai 2022

Terenul fabricii Tutunul Românesc, aflat în proprietatea companiei insolvente Interagro, a fost cumpărat la licitație de SIF SPV TWO SA, parte a Grupului SIF Banat-Crișana, cu 33,5 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară va fi anunțat la Conferința Profit.ro programată pentru 20 mai, la Hotelul JW Marriott București.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Alesonor, Brisk, Concelex, ELCO, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nhood, Nordis Group, Romanian Property Awards și SVN Romania, va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

"Vrem să continuăm activitatea imobiliară, de închiriere, care se desfășoară pe platformă", a declarat pentru Profit.ro Bogdan Drăgoi, președintele SIF Banat-Crișana.

La finele anului  trecut, Profit.ro a anunțat că terenul a reintrat în procedura de vânzare, după două licitații eșuate și contestate în justiție, și că proprietatea este evaluată la 33,59 milioane euro, fără TVA.

Ultimele două licitații au fost contestate în justiție de compania Tabogo Property, controlată indirect de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, și aflată pe lista creditorilor Interagro, proces despre care Profit.ro a scris pe larg

EXCLUSIV Proprietarul Rădăcini Motors vinde o parte din platforma UTREC Chitila către Kaufland, iar pe restul ridică un parc de retail CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul Rădăcini Motors vinde o parte din platforma UTREC Chitila către Kaufland, iar pe restul ridică un parc de retail

De la ultima licitație, din 15 mai 2020, Interagro și Ioan Niculae au fost condamnați pentru evaziune fiscală. În februarie 2021 Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Direcția Națională Anticorupție a instituit sechestru și asupra terenului Interagro din Grozăvești, procedură evidențiată și în cartea funciară a imobilului. De asemenea, în mai 2021, Interagro și-a pierdut codul TVA, ceea ce înseamnă că orice cumpărător interesat de teren trebuie să achite o taxă de 19%.

Terenul fostei fabrici de țigarete este grevat și de o ipotecă imobiliară în favoarea creditorului First Bank România (fostă Piraeus Bank România). Banca este înscrisă la masa credală cu 222.816.888,6 lei, iar în programul de plăți are o creanță de 162.734.230 lei.

Omul de afaceri Ioan Niculae, fondatorul Interagro, intenționa să construiască pe terenul fostei fabrici un complex care includea trei turnuri de birouri cu 36, 30 și 14 etaje, locuințe, un hotel și un spital privat.

Zona Orhideea – Grozăvești a devenit un magnet pentru investiții imobiliare de anvergură în sectorul de birouri. În ultimii ani, aici s-au construit proiectele The Bridge (aflat în proprietatea fraților Pavăl), Orhideea Towers (deținut de CA Immo) și Business Garden Bucharest (deținut de Vastint, divizia imobiliară a IKEA), iar alte proiecte sunt în curs de avizare sau dezvoltare.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
tutunul romanesc
interagro
ioan niculae
michael topolinski
citr