Conservatorii britanici vor să-i taxeze suplimentar pe străinii care realizează achiziții în sectorul imobiliar

Conservatorii britanici vor să-i taxeze suplimentar pe străinii care realizează achiziții în sectorul imobiliar
scris 23 nov 2019

Conservatorii britanici au anunțat vineri seară că vor să introducă o taxă pe achizițiile imobiliare realizate de proprietarii străini, dacă vor veni din nou la putere în urma alegerilor legislative de pe 12 decembrie, relatează AFP.

Un nou guvern conservator ar aplica o taxă suplimentară de 3% la achiziția unui bun imobiliar de către proprietari care nu au domiciliul fiscal în Regatul Unit, scrie Agerpres.

Un nou nume dispare: Electroputere Craiova, pe care proprietarul arab promitea că o va transforma într-un gigant mondial, va fi închisă în decembrie CITEȘTE ȘI Un nou nume dispare: Electroputere Craiova, pe care proprietarul arab promitea că o va transforma într-un gigant mondial, va fi închisă în decembrie

În prezent, britanicii, străinii și companiile plătesc aceeași taxă la cumpărarea unui bun, valoarea variind numai în funcție de suma tranzacției.

Statul percepe în prezent 2% pentru tranzacțiile imobiliare între 125.001 și 250.000 de lire (146.000 - 292.000 de euro), 5% pe cele de până la 925.000 de lire (1,1 milioane de euro), 10% până la 1,5 milioane de lire (1,7 milioane de euro) și 12% dincolo de această sumă.

Măsura propusă de conservatori va adăuga 3% la fiecare tranzacție pentru persoanele a căror rezidență fiscală nu se află în Regatul Unit.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
locuinte