Creșterea pieței rezidențiale din Capitală nu suplinește deficitul de locuințe, programul Prima Casă pierde teren

Creșterea pieței rezidențiale din Capitală nu suplinește deficitul de locuințe, programul Prima Casă pierde teren
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2017

Piața rezidențială din Capitală urmează o tendință de normalizare, cu creșteri constante anuale, între 5% și 7%, care însă nu suplinesc deficitul de locuințe, fiind nevoie de investiții masive și în anii următori pentru a satisface cererea ridicată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În același timp, programul Prima Casă pierde teren, fiind sesizată tendința clienților de a cumpăra un apartament din surse proprii sau prin credite ipotecare standard, relevă o analiză a dezvoltatorilor complexului rezidențial New Residence București.

Astfel, din procentul de 45% al celor care și-au cumpărat deja o locuință în acest complex, doar 10 % au venit prin programul Prima Casă.

Studiu: Cele mai bune și mai slabe cartiere din țară ca servicii medicale. Pe ce străzi sunt cei mai buni medici CITEȘTE ȘI Studiu: Cele mai bune și mai slabe cartiere din țară ca servicii medicale. Pe ce străzi sunt cei mai buni medici

Apartamentele noi au depășit prețurile apartamentelor vechi

Dacă până în 2010 apartamentele din blocuri vechi aveau prețuri mai ridicate decât apartamentele noi din cauza cererii foarte mari și a deficitului de proiecte rezidențiale noi, în ultimii ani, prețurile locuințelor noi au început să crească în detrimentul celor vechi. Aceasta este și o consecință a faptului că băncile evaluează locuințele vechi la prețuri mai mici.

Din perspectiva dezvoltatorilor, aceasta reprezintă o evoluție corectă a prețurilor, ținând cont de diferențele ce apar la nivel de facilități, tipuri de materiale folosite sau structura de rezistență.

viewscnt
Afla mai multe despre
new residence
imobiliare