EXCLUSIV Dezvoltatorul R.U. Shalit din Israel pregătește un nou proiect imobiliar, în locul unei parcări din centrul Bucureștiului

EXCLUSIV Dezvoltatorul R.U. Shalit din Israel pregătește un nou proiect imobiliar, în locul unei parcări din centrul Bucureștiului
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 15 apr 2020

Dezvoltatorul imobiliar R.U. Shalit, fondat în Israel de antreprenorii Rivka și Uriel Shalit, pregătește actele necesare dezvoltării unei clădiri cu 10 etaje în apropiere de Piața Alba Iulia din centrul Bucureștiului, în locul în care acum este amenajată o parcare auto. Investitorul urmează să decidă destinația clădirii: birouri sau locuințe, potrivit informațiilor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acesta urmează a fi al treilea proiect imobiliar inițiat de israelieni în România, după complexul Floreasca Residence, construit aproape de parcul Verdi, și un turn cu 50-60 de apartamente de lux ce urmează a fi ridicat lângă Casa Presei Libere pe un teren cumpărat la licitație de la tipografia C.N.I. Coresi.

La o săptămână de la declanșarea stării de urgență, din cauza virusului COVID-19, compania a obținut avizul, acordat firmei Prime Equity, prin care R.U. Shalit acționează în România. Avizul este destinat construcției unei clădiri cu destinație mixtă, care va avea nouă etaje, plus un etaj tehnic. Proiectul va fi realizat pe un teren de circa 500 de metri pătrați amplasat peste drum de sediul central al companiei de asigurări Grawe România.


„Abia ce am primit certificatul de urbanism și se discută dacă vom merge pe birouri sau locuințe. Nu putem oferi detalii în acest moment. Decizia urmează a fi luată în următoarea lună și jumătate“, a declarat, pentru Profit.ro, Laurențiu Sorescu, reprezentantul Prime Equity în România.

EXCLUSIV Miliardarul rus Vitaliy Machitski, proprietarul Alro, amână o investiție imobiliară de anvergură în București din cauza COVID-19. Este cel mai mare proiect local al acestuia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Miliardarul rus Vitaliy Machitski, proprietarul Alro, amână o investiție imobiliară de anvergură în București din cauza COVID-19. Este cel mai mare proiect local al acestuia

Investitorul israelian este în etapa de elaborare a Planului Urbanistic Zonal pentru terenul pe care îl deține lângă Casa Presei Libere și unde vrea să construiască un turn cu 15 etaje, înalt de 60 de metri.

R.U. Shalit a intrat efectiv pe piața românească în 2015, când a început construcția primului său proiect. Ansamblul Floreasca Residence are 232 de apartamente, este amplasat în apropierea complexului sportiv al fostului tenismen Dinu Pescariu și reprezintă o investiție estimată la circa 10 milioane de euro.

Laurențiu Sorescu spune că peste două luni va fi dat în folosință blocul cu numărul doi din Floreasca Residence. Primele două blocuri au câte 102 apartamente, fiecare, iar cel de-al treilea are 28 de unități destinate exclusiv închirierii.

EXCLUSIV FOTO Biofarm pregătește valorificarea terenului pe care îl deține în centrul Bucureștiului. Aici poate fi construită o clădire cu opt etaje CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Biofarm pregătește valorificarea terenului pe care îl deține în centrul Bucureștiului. Aici poate fi construită o clădire cu opt etaje

România este principala piața din regiune în care s-a extins R.U. Shalit în afara Israelului. În țara de origine, dezvoltatorul are un portofoliu cu peste 1.000 de locuințe construite în localități precum Ashdod, Haifa, Ierusalim, Beit Shemesh și Ashkelon. 

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari. În ciuda evoluției pozitive din ultimele luni, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. Împreună, primele două luni din 2020 au adus cu 18,5% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada similară din 2019.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
r.u. shalit
prime equity
covid-19