EXCLUSIV FOTO Familia industriașului Rainer Heubach, tatăl prințesei Isabelle de Leiningen, se extinde pe piața imobiliară românească cu blocuri de lux și turnuri de birouri, după „exitul“ din frufru

EXCLUSIV FOTO Familia industriașului Rainer Heubach, tatăl prințesei Isabelle de Leiningen, se extinde pe piața imobiliară românească cu blocuri de lux și turnuri de birouri, după „exitul“ din frufru
scris 13 aug 2020

Familia industriașului german Hans Rainer Heubach, moștenitor al producătorului de vopsele Heubach – cu fabrici în Germania, India și SUA - lucrează, în paralel, la mai multe proiecte imobiliare în București și Timișoara, pe sectorul locuințelor de lux și al birourilor, după ce, anul trecut, a ieșit din afacerea frufru, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prima investiție majoră a familiei Heubach pe piața românească a fost realizată în 2010 prin achiziția unui pachet de 39% din acțiunile afacerii cu mâncare proaspătă frufru, bani care au fost folosiți pentru extinderea capacității de producție și începerea colaborării cu marile lanțuri de retail. Anul trecut, germanii au ieșit din acționariat într-o tranzacție prin care gigantul Unilever a preluat 75% din afacerea frufru.

Între timp, familia Heubach s-a asociat cu o parte din acționarii frufru și în afaceri imobiliare. Printre aceștia se numără Marius Gavril Zaharia, Constantin și Codruța Maria Brujan și Mihai Simiuc. Împreună au fondat brandul Urban Spaces, sub umbrela căruia au dezvoltat o serie de clădiri rezidențiale de lux în centrul Bucureștiului, câștigătoare a numeroase premii de arhitectură.

În 2018, familia Heubach a realizat cea mai importantă investiție imobiliară a sa din România. Investiția s-a realizat prin intermediul sucursalei românești a companiei austriece Heubach Invest GMBH & Co KG, deținută de Hans Rainer Heubach și de fiica sa, prințesa Isabelle de Leiningen.

Ei au cumpărat un teren de 2,3 hectare, lângă pasajul Pipera, ce a aparținut CONBAN, constructorul aeroportului Băneasa din București. În procedura de insolvență, terenul a fost cumpărat, la licitație, de o firmă a milionarului Constantin Iacov, fostul patron al ex-clubului de fotbal FC Național, contra sumei de 9,5 milioane euro și vândut câteva luni mai târziu familie Heubach. Terenul încă mai are o ipotecă legală în favoarea firmei lui Iacov în valoare de 9,1 milioane euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

La scurt timp după achiziție, germanii au inițiat un Plan Urbanistic Zonal care propune construcția mai multor imobile de locuințe și birouri a căror înălțime maximă poate ajunge la 25 de etaje. Dacă s-ar realiza, turnul de birouri ar fi mai înalt decât Nusco Tower (Globalworth Plaza), cu care se învecinează, și va completa zona pasajului Pipera, care se mândrește cu Sky Tower și Globalworth Tower. Realizarea proiectului în parametrii propuși de investitor ar presupune o investiție de peste 80 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

EXCLUSIV Fostul președinte ASF Dan Radu Rușanu pregătește un turn de birouri lângă noua stație de metrou Academia Militară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul președinte ASF Dan Radu Rușanu pregătește un turn de birouri lângă noua stație de metrou Academia Militară

Anul trecut, Primăria Municipiului București a propus spre expropriere circa 6.700 de metri pătrați din terenul nemților, cu o valoare de 2,6 milioane euro, ca parte dintr-un proiect de utilitate publică.

Un alt proiect aflat în dezvoltarea Heubach este ansamblul rezidențial Stuparilor 6 din Timișoara, realizat în locul unei autobaze dezafectate de lângă Gara de Est a orașului. Nemții și-au propus să realizeze sub brandul Urban Spaces zece clădiri cu 120 de apartamente. Proiectul este în curs de avizare.


Luna trecută, sucursala locală a Heubach Invest a inițiat realizarea unui Plan Urbanistic Zonal pe un alt teren pe care îl deține în spatele turnului de birouri The Mark din apropierea Gării de Nord din București. Investitorii își propun să realizeze aici un imobil mixt cu birouri, servicii și locuințe. Aici a funcționat Mercato Comunale, un proiect al Kane Group gândit ca spațiu de co-working, ce putea găzdui circa 400 de persoane.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Urban Spaces nu au răspuns până la publicarea acestui articol.


Sub brandul Urban Spaces se află acum în construcție două proiecte în centrul Bucureștiului, pe străzile Sfinții Voievozi 20-24 și Badea Cârțan 13, și mai sunt în curs de autorizare încă două proiecte mici pe străzile Rondă 37 și Gheorghe Palade 7-9, tot din București.

EXCLUSIV Un investitor arab și un distribuitor de gaze chinez ridică în România un cartier cu 550 de apartamente, pe un teren ce a aparținut miliardarului israelian Beny Steinmetz CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un investitor arab și un distribuitor de gaze chinez ridică în România un cartier cu 550 de apartamente, pe un teren ce a aparținut miliardarului israelian Beny Steinmetz

Cel mai premiat proiect al Urban Spaces este Dogarilor 26-30, care cuprinde 70 de apartamente. Acesta a fost și primul, inițiat în 2013. El a fost urmat de Mumuleanu 14, cu 20 de apartamente. Ambele finalizate și vândute.


Hans Rainer Heubach este moștenitorul producătorului de vopsele Heubach, cu o istorie de peste 210 ani. Grupul gestionează trei fabrici în Germania, India și SUA, cu o capacitate de producție de 62.900 de tone și o cifră de afaceri de 204 milioane euro, aferentă anului 2018.

În 2017, Rainer Heubach s-a înrudit cu familia regală Leiningen, după ce fiica sa, Isabelle Franziska Sophie (31 de ani), s-a căsătorit cu prințul Hermann de Leiningen.

viewscnt
Afla mai multe despre
hans rainer heubach
frufru
urban spaces