EXCLUSIV FOTO R.U. Shalit pregătește un proiect cu apartamente de lux lângă un bloc dezvoltat de un apropiat al lui Mircea Lucescu

EXCLUSIV FOTO R.U. Shalit pregătește un proiect cu apartamente de lux lângă un bloc dezvoltat de un apropiat al lui Mircea Lucescu
scris 18 dec 2020

Dezvoltatorul imobiliar R.U. Shalit, fondat în Israel de antreprenorii Rivka și Uriel Shalit, a început procesul de avizare a unui nou proiect cu apartamente de lux, lângă un bloc dezvoltat de un antreprenor indicat anterior ca apropiat al antrenorului de fotbal Mircea Lucescu, lângă parcul Verdi din București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Compania israeliană mai are în diferite etape de dezvoltare alte trei proiecte rezidențiale pe piața locală.

Viitorul proiect urmează a fi construit pe un teren cu o suprafață de circa 1.100 de metri pătrați pe care mai există o construcție, ce urmează a fi demolată. Anterior, la această adresă funcționa biroul de arhitectură Sommer Design, al antreprenorului Rudolf Sommer.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

În certificatul de urbanism obținut, recent, de investitorul imobiliar se menționează construcția unui imobil rezidențial cu 3 subsoluri, parter și 6 etaje.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Lângă acest teren a fost construit, anul acesta, un bloc cu 8 etaje și 32 de apartamente de lux, denumit Rahmaninov 38, despre care sursele Profit.ro spun că este dezvoltat de antrenorul de fotbal Mircea Lucescu. Autorizația de construire a imobilului este însă emisă pe numele lui Ion Matei, indicat anterior în spațiul public, prin vocea chiar a antrenorului, ca având legături cu Lucescu. Reprezentanții proiectului nu au răspuns Profit.ro pentru clarificări în acest sens până la publicarea articolului. Profit.ro a scris în exclusivitate despre intrarea lui Lucescu pe piața imobiliară.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

Proiectul R.U. Shalit ar putea avea parametri similari și un număr apropiat de apartamente cu cel al blocului menționat.


Acesta urmează a fi al patrulea proiect imobiliar inițiat de israelieni în România, după complexul Floreasca Residence, construit tot aproape de parcul Verdi, un turn cu 50-60 de apartamente de lux ce urmează a fi ridicat lângă Casa Presei Libere pe un teren cumpărat la licitație de la tipografia C.N.I. Coresi și o clădire cu 10 etaje pregătită în apropiere de Piața Alba Iulia din centrul Bucureștiului.

Investitorul israelian urmează să obțină autorizația de construire pentru terenul de lângă Casa Presei Libere, începerea lucrărilor fiind programată pentru anul viitor. Aici va fi construit un turn cu 15 etaje, înalt de 60 de metri.

EXCLUSIV Alexandru Răbâncă intră pe piața imobiliară după vânzarea francizei Yves Rocher și a unui lanț de farmacii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Alexandru Răbâncă intră pe piața imobiliară după vânzarea francizei Yves Rocher și a unui lanț de farmacii

R.U. Shalit a intrat efectiv pe piața românească în 2015, când a început construcția primului său proiect. Ansamblul Floreasca Residence are 232 de apartamente, este amplasat în apropierea complexului sportiv al fostului tenismen Dinu Pescariu și reprezintă o investiție estimată la circa 10 milioane de euro.

Compania este în proces de dare în folosință a apartamentelor din blocul cu numărul doi din Floreasca Residence. Primele două blocuri au câte 102 apartamente, fiecare, iar cel de-al treilea are 28 de unități. Construcția acestuia din urmă se va definitiva în toamna anului viitor, iar apartamentelor sunt scoase la vânzare, după ce, inițial, au fost destinate închirierii, potrivit datelor transmise către Profit.ro de reprezentanții dezvoltatorului.

România este principala piața din regiune în care s-a extins R.U. Shalit în afara Israelului. În țara de origine, dezvoltatorul are un portofoliu cu peste 1.000 de locuințe construite în localități precum Ashdod, Haifa, Ierusalim, Beit Shemesh și Ashkelon. 

EXCLUSIV Emanuel Poștoacă, proprietarul Nordis, construiește un hotel de afaceri de 5 stele în cartierul corporatiștilor. Se extinde cu un lanț hotelier evaluat la peste 200 de milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Emanuel Poștoacă, proprietarul Nordis, construiește un hotel de afaceri de 5 stele în cartierul corporatiștilor. Se extinde cu un lanț hotelier evaluat la peste 200 de milioane euro

Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a continuat să crească susținut și în luna noiembrie, cu o evoluție pozitivă de peste 24%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 60.000 de tranzacții, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a cincea lună de creștere de la începutul pandemiei, după salturile surprinzătoare din iunie și octombrie. De altfel, în luna octombrie s-a realizat un record al numărului de tranzacții din ultimii 3 ani.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
r.u. shalit
prime equity
mircea lucescu