EXCLUSIV Frații Pavăl cumpără de la DB Schenker un teren cu depozite de peste 15 de milioane de euro

EXCLUSIV Frații Pavăl cumpără de la DB Schenker un teren cu depozite de peste 15 de milioane de euro
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 4 oct 2021
Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat terenul și depozitele DB Schenker, divizia de logistică a gigantului german Deutsche Bahn, din apropierea mall-ului Colosseum din nordul Bucureștiului, într-o tranzacție estimată la peste 15 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară. Compania analizează mai multe variante pentru destinația terenului.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 

​Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

 
Frații Pavăl au cumpărat terenul de circa 7,7 hectare cu depozite ale DB Schenker, unde funcționează și Biroul Vamal de Interior Ilfov, cunoscut drept Vama Chitila. Tranzacția poate fi estimată la un preț de peste 200 de euro/metru pătrat, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.
 
UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

„La momentul actual, valorificăm prin închiriere toate depozitele achiziționate. Deocamdată nu am luat o decizie cu privire la destinația viitoare a acestui teren, explorăm mai multe oportunități pentru aceasta“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Dedeman.

Dedeman a primit, recent, actele premergătoare demolării depozitelor existente pe acest teren și a început promovarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția, în loc, a unui magazin cu două etaje. Dacă se decide realizarea unui nou magazin Dedeman, acesta ar fi al doilea din Sectorul 1 și al optulea din București.
EXCLUSIV Adrian Stroilescu, manager al fondului american de investiții Highlander, și Alexandru Mănăilă, fost consultant pe Wall Street, trec, în România, la ansambluri rezidențiale de mari dimensiuni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Adrian Stroilescu, manager al fondului american de investiții Highlander, și Alexandru Mănăilă, fost consultant pe Wall Street, trec, în România, la ansambluri rezidențiale de mari dimensiuni

Dedeman a inaugurat anul trecut cel de-al șaptelea magazin din București, în cartierul Ghencea, și cel mai mare al rețelei, cu o suprafață construită de 18.000 de metri pătrați, realizat în urma unei investiții de 29 de milioane de euro.

Dragoș Pavăl a declarat cu acea ocazie că și-a propus să deschidă în București un număr suficient de magazine, astfel încât oricine să poată ajunge la unul în maximum 20 de minute.

Rețeaua Dedeman numără 56 de magazine răspândite în toate județele țării cu excepția Teleorman și Giurgiu.

Dedeman, cel mai mare retaileri local de bricolaj, a atins anul trecut o cifră de afaceri de puțin peste 9 miliarde lei (de la 8,2 miliarde lei în anul precedent), având un profit net de 1,4 miliarde lei (1,28 miliarde lei în 2019). Retailerul a ajuns anul trecut la 11.374 angajați, de la 10.769 salariați în 2019.

Profit.ro a anunțat și că frații Pavăl încep dezvoltarea unui nou centru logistic pentru Dedeman în localitatea Pantelimon.

În ultimii ani, frații Pavăl s-au extins puternic pe piața imobiliară și, recent, au devint cei mai mari proprietari români de spații pentru birouri, după achiziția complexului Dacia One din centrul Bucureștiului.

EXCLUSIV Prima Development Group, cel mai mare dezvoltator de locuințe din Oradea, interesat de achiziția terenului fabricii de mobilă pe care grupul francez P3G o are în București, cu un potențial de peste 1.000 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prima Development Group, cel mai mare dezvoltator de locuințe din Oradea, interesat de achiziția terenului fabricii de mobilă pe care grupul francez P3G o are în București, cu un potențial de peste 1.000 de apartamente

Pe lângă investițiile imobiliare, frații Pavăl și-au extins plasamentele și în construcții (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services) și agricultură (Agri Concept, Moldova Farming).

Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa, una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în România. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

Proprietarii Dedeman lucrează și la dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt multianual, primul de acest fel pentru ei, amplasat în nordul orașului Bacău, pe malul râului Bistrița.

De asemenea, aceștia lucrează la consolidarea, restaurarea și refuncționalizarea casei negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro, care va fi folosită ca sediu pentru companiile holdingului Pavăl.

viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
db schenker
fratii paval