EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au semnat o nouă investiție

EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au semnat o nouă investiție
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 28 mai 2020

Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, și-au extins colaborarea cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, începută cu un parc logistic lângă București, într-un nou proiect logistic, din Bacău, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Noile proiecte pregătite pe piața imobiliară și cea logistică vor fi anunțate astăzi, într-o videoconferință specială Profit.ro, care va începe la ora 10. Videoconferința va fi transmisă în direct la Profit TV, precum și pe site-ul Profit.ro și pagina de facebook Profit.ro.

Firma Paval Holding, deținută de proprietarii Dedeman, a preluat 80% din societatea Eli 6 Industrial, prin care Ionuț Dumitrescu vrea să dezvolte un parc logistic la Bacău.

„Proiectul de aici va avea o suprafață de circa 65.000 de metri pătrați, pentru că avem un teren de 13 hectare. Încă nu am stabilit când vom demara proiectul. Situația creată de pandemie nu ne afectează deciziile, pentru că sectorul industrial este cel mai puțin afectat“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Dumitrescu, proprietarul Element Industrial.

Costul de dezvoltare al acestui proiect este în linie cu celelalte proiecte din portofoliul companiei și se ridică la circa 25-30 milioane de euro.

Frații Pavăl și-au început parteneriatul cu Ionuț Dumitrescu în august 2019, când au preluat 70% din firma care dezvoltă parcul logistic Eli Park 1, situat în zona Chitila-Buftea. Printre chiriașii acestui proiect se numără Arctic și Paste Băneasa.

EXCLUSIV Cel mai bogat israelian pregătește construcția unui hotel de patru stele în nordul Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai bogat israelian pregătește construcția unui hotel de patru stele în nordul Bucureștiului

Muler Onofrei, CEO și cofondator al Element Industrial, a anunțat, în toamna anului trecut, că fraților Pavăl le-a fost propusă extinderea colaborării și pentru proiectele pe care compania le pregătește în Târgoviște, Craiova și Timișoara.

Ionuț Dumitrescu mai deține două terenuri, în Craiova (aproape de fabrica Ford) și Târgoviște (aproape de fabrica Arctic din Ulmi), și și-a asigurat opțiunea de achiziție a altor trei terenuri: unul în Timișoara (centura de Nord spre Sânandrei) și două peste drum de Eli Park 1.

Investiția medie totală în cele cinci terenuri din Craiova, Târgoviște, Timișoara și București a fost estimată de reprezentanții Element Industrial la circa 12 milioane de euro, asigurată din capital propriu, fiecare având suprafețe de 10-11 hectare.

EXCLUSIV Cordia, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Ungaria, vrea să construiască un bloc cu 14 etaje pe un teren al impresarului Marcel Avram și al familiei lui Cristian Borcea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cordia, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Ungaria, vrea să construiască un bloc cu 14 etaje pe un teren al impresarului Marcel Avram și al familiei lui Cristian Borcea

Antreprenorul Ionuț Dumitrescu și-a făcut un renume din afacerile imobiliare pe care le-a creat și vândut de-a lungul timpului. El a vândut în 2008 compania Eurisko, pe care a fondat-o alături de Gabriel Marchievici, grupului american CBRE, pentru circa 35 milioane de dolari. Ulterior s-a concentrat pe intermedierea vânzărilor de terenuri pentru marii retaileri internaționali și pe dezvoltare imobiliară. El a construit în 2009 clădirea de birouri HQ Victoriei, în suprafață de 9.000 metri pătrați, care în 2012 a fost vândută fondului grec de investiții Zeus Capital pentru circa 12 milioane de euro. În 2015, a cumpărat de la producătorul de bere Heineken România terenul pe care a funcționat până în 2005 fabrica de bere Grivița din București, tranzacție evaluată la circa 15 milioane de euro. La un an diferență acesta a fost vândut dezvoltatorului lituanian Hanner pentru 5 milioane de euro. Noul proprietar vrea să facă aici un proiect mixt cu spații de birouri și locuințe.

La începutul anului trecut, Ionuț Dumitrescu s-a retras din asocierea Forte Partners, care a dezvoltat complexul de birouri The Bridge, și s-a alăturat companiei One United, unde coordonează o divizie de birouri. Alături de omul de afaceri turc Omer Susli, a cumpărat cu 17,5 milioane de euro fostul sediu central al firmei de asigurări Generali, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro. În plus mai administrează clădirea North Gate din Pipera și are în construcție One Tower, într-o zonă centrală a orașului.

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, au atins în 2018 o cifră de afaceri de 7,2 miliarde lei și au depășit 1 miliard de lei ca profit net, crescând și numărul total de angajați la 10.413 persoane.

Cei doi antreprenori au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, cu o cifră de afaceri de aproape 1,4 miliarde de euro pe an, iar acum își diversifică investițiile în sectorul imobiliar, construcții și în industrie.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
ionut dumitrescu
logistic