EXCLUSIV Kaufland, o nouă tranzacție - pregătește construcția unui hipermarket lângă Selgros Berceni, pe un teren cumpărat de la antreprenorii Klaus Reisenauer, Kurt Wagner și Gabriel Marchievici

EXCLUSIV Kaufland, o nouă tranzacție - pregătește construcția unui hipermarket lângă Selgros Berceni, pe un teren cumpărat de la antreprenorii Klaus Reisenauer, Kurt Wagner și Gabriel Marchievici

Amplasamentul viitorului Kaufland, lângă Selgros Berceni și Grand Arena

scris 25 mai 2021

Retailerul german Kaufland, cea mai mare rețea de hipermarketuri din România, a finalizat achiziția unui teren de 1,7 hectare lângă Selgros Berceni, București, de la antreprenorii români Klaus Reisenauer, Kurt Wagner și Gabriel Marchievici, iar acum pregătește construcția celui de-al doilea său hipermarket din Sectorul 4.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Kaufland a plătit un preț estimat de Profit.ro la peste 5 milioane de euro companiei Oasis Green Energy 2 pentru achiziția unui teren în suprafață de 1,7 hectare amplasat lângă Selgros Berceni și mallul Grand Arena, tranzacție confirmată pentru Profit.ro de reprezentanții retailerului.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Noile tranzacții imobiliare pregătite și planurile pentru piața de real estate vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro - Cum iese piața imobiliară din criza COVID-19, programată pentru 3 iunie, cu sprijinul Nordis Group, ELCO, Genesis Property, Akcent Development și SVN Romania, și care îi va aduna pe cei mai importanți jucători în domeniu, urmând să fie  transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii pot fi văzute AICI

Oasis Green Energy 2 a fost fondată  de sibienii Klaus Reisenauer și Kurt Wagner, potrivit datelor furnizate de termene.ro. Cei doi parteneri sunt originari din Sibiu și au fost plecați în Germania timp de 20 de ani. S-au întors în țară în 2002 ca parteneri de dezvoltare ai rețelei Kaufland și Plus, pentru care au dezvoltat peste 50 de centre comerciale. Cei doi au realizat, până în prezent, proiecte ce însumează o suprafață de peste 1,5 milioane metri pătrați de teren, valoarea investițiilor depășind 800 milioane de euro.

Sibienii l-au atras în firmă și pe Gabriel Marchievici, cel care a pus bazele brokerului imobiliar Eurisko, alături de Ionuț Dumitrescu. Marchievici și Dumitrescu au fost implicați în tranzacția record de circa 200 de milioane de euro prin care complexul de birouri The Bridge a fost vândut fraților Dragoș și Adrian Pavăl. Acum, Marchievici este investitor în cadrul One United Properties, companie care se pregătește de listarea la bursă.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Kaufland este în plină expansiune pe piața din Capitală, în special în Sector 4 unde are un singur hipermarket, comparativ cu celelalte Sectoare, unde are în funcțiune câte 3 sau chiar 4 magazine în Sectorul 1.

Retailerul a bătut palma și cu omul de afaceri Horia Culcescu pentru un lot de aproape 2,5 hectare din fostele sere Berceni la un preț de 7,6 milioane euro, tranzacție semnalată în premieră de Profit.ro. De asemenea, retailerul mai pregătește un magazin și în locul fabricii Vel Pitar din Berceni. Primăria Municipiului București a aprobat, la finalul lunii mai 2020, construcția a două hipermarketuri Kaufland pe terenuri deținute de omul de afaceri constănțean Mihai Lucian Palaz, un jucător cunoscut pe piața publicității stradale din România, unul dintre ele fiind tot în Sectorul 4, pe strada Drumul Găzarului, nr. 26B, iar celălalt pe Bulevardul Basarabia, nr. 250.

EXCLUSIV SIF Banat – Crișana, în discuții avansate pentru vânzarea platformei IMGB la un preț uriaș. Cea mai mare parte ar putea fi cumpărată de Prime Kapital, urmat de Kaufland, Lidl și Carrefour. Cea mai mare tranzacție cu teren din istorie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Banat – Crișana, în discuții avansate pentru vânzarea platformei IMGB la un preț uriaș. Cea mai mare parte ar putea fi cumpărată de Prime Kapital, urmat de Kaufland, Lidl și Carrefour. Cea mai mare tranzacție cu teren din istorie

Kaufland are pentru acest an, în România, un buget de investiții de peste 375 milioane euro, după ce anul trecut a investit 300 milioane euro pentru deschiderea a 10 magazine, achiziție de terenuri și modernizări.

La începutul acestui an, Kaufland a ajuns la un acord cu SIF Banat – Crișana pentru achiziția unei părți din terenul fostei fabrici Helitube și a unei părți din fosta fabrică Filan.

Profit.ro a prezentat în exclusivitate că este în proces de achiziție a unui teren în suprafață de 17.000 de metri pătrați, din cadrul West Park Retail Militari, de la retailerul german de materiale de construcții Hornbach, cu un preț estimat la 2,5 milioane de euro. Proprietatea vine în completarea noului magazin Lidl, inaugurat în iunie 2020 în cadrul complexului comercial West Park.

O altă tranzacție importantă realizată de retailerul german, și prezentată de Profit.ro, este cea prin care a cumpărat un teren de 1,7 hectare de la avocații Virginica Tanți Dumitrescu și Adrian Ciorobea, la un preț uriaș de 11 milioane de euro.

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Ovidiu Tender pregătește vânzarea terenului fostei uzine Vulcan. Demolare asigurată de Dragoș Bîlteanu. Una dintre cele mai mari tranzacții cu teren din istoria pieței imobiliare locale, în pregătire CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO&FOTO Ovidiu Tender pregătește vânzarea terenului fostei uzine Vulcan. Demolare asigurată de Dragoș Bîlteanu. Una dintre cele mai mari tranzacții cu teren din istoria pieței imobiliare locale, în pregătire

De asemenea, familia Călin și Alina Dobra au cumpărat fosta fabrica Energomontaj din estul Bucureștiului pentru a dezvolta un parc de retail cu Kaufland și Lidl.

Un hipermarket Kaufland se pregătește și în locul fostei fabrici Sinatex din apropierea Halei Traian.

Kaufland are 17 magazine în București și aproape 140 în România, fiind cel mai mare retailer din țară după cifra de afaceri. A încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 11,87 miliarde lei (circa 2,27 miliarde euro), în creștere cu circa 9% față de anul precedent. Până în 2024, retailerul german vrea să ajungă la 160 de magazine în România, de la 132 în prezent.

Kaufland și Lidl fac parte din grupul Schwarz, al șaselea cel mai mare retailer din lume după cifra de afaceri.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
kaufland
klaus reisenauer
kurt wagner
gabriel marchievici