EXCLUSIV Marius Gaga, fost șef al corpului de control ANAF, își extinde afacerile cu un proiect de peste 100 milioane euro în 2.000 de apartamente

EXCLUSIV Marius Gaga, fost șef al corpului de control ANAF, își extinde afacerile cu un proiect de peste 100 milioane euro în 2.000 de apartamente

Aqua City

scris 2 sep 2019

Omul de afaceri Marius Simion Gaga (47 de ani), fost director general și șef al corpului de control al ANAF, își extinde afacerile imobiliare cu un proiect rezidențial în București, ce va cuprinde peste 2.000 de apartamente și a cărui dezvoltare necesită investiții estimate la peste 100 milioane de euro. Aceasta este cea mai mare investiție inițiată de Gaga până acum, potrivit informațiilor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

FOTO Aquila Club din Rucăr a devenit primul și singurul complex turistic din România afiliat la Organizația Mondială a Turismului, agenție a Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI FOTO Aquila Club din Rucăr a devenit primul și singurul complex turistic din România afiliat la Organizația Mondială a Turismului, agenție a Națiunilor Unite

Marius Gaga, originar din Maramureș, a dezvoltat mai multe blocuri cu apartamente în București, Constanța și Cluj înainte de a fi numit director general al ANAF. În perioada 2009-2015, el a ocupat, pe rând, funcțiile de director general ANAF, șef al corpului de control ANAF și șef administrație adjunct al Direcției Generale a Finanțelor Publice București Contribuabili Mijlocii, potrivit declarațiilor sale de avere. El a fost membru PDL Sector 5 și membru în consiliile de administrație al mai multor companii de stat printre care Loteria Română, RADET sau CFR. Evoluția principalelor afaceri ale lui Marius Gaga o puteți urmări în infograficul de la finalul articolului.

GALERIE FOTO A fost inaugurat proiectul mixt Iulius Town Timișoara, investiție totală în valoare de 442 milioane euro CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO A fost inaugurat proiectul mixt Iulius Town Timișoara, investiție totală în valoare de 442 milioane euro

Primul său proiect rezidențial major a fost Cartierul Solar din Berceni, demarat în 2015, după ieșirea sa din sectorul public. Proiectul cu 963 de apartamente, o investiție estimată la 45 milioane de euro, a fost realizat alături de omul de afaceri Lucian Zlate (44 de ani). Zlate mai are afaceri în imobiliare și energie. El a cumpărat în 2016 un teren pe Calea Dorobanților de la Andrei Hrebenciuc, fiul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc, și a construit o clădire de birouri cu cinci etaje în mijlocul Bucureștiului. El a mai făcut afaceri cu fiul lui Adriean Videanu, dar și cu omul de afaceri Constantin Duluțe.

În 2017, Marius Gaga și Lucian Zlate și-au mută domiciliul în Dubai, motiv pentru care vânzătorii apartamentelor din Cartierul Solar promovau dezvoltatorul proiectului ca având capital arab. Dezvoltarea Cartierului Solar a fost realizată prin firma Ad Astra Partners care are doi administratori: Ionuț Decebal  Coțofană și Valentin Puiu Grecu, fost consilier județean în Giurgiu și membru PNL.

EXCLUSIV Terenul fostei fabrici Helitube reintră pe piață. Tranzacția prin care Mitiska a cumpărat fosta platformă industrială a fost anulată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Terenul fostei fabrici Helitube reintră pe piață. Tranzacția prin care Mitiska a cumpărat fosta platformă industrială a fost anulată

Din octombrie 2016, departamentul de vânzări al Cartierului Solar a fost preluat de clujeanul Adrian Rus, care a condus câțiva ani afacerile de presă ale familiei Adamescu. Anul acesta, cele 15 blocuri din Berceni au fost finalizate și vândute aproape integral, iar investitorii așteaptă autorizația de construire pentru a extinde complexul cu o etapă suplimentară, pe un teren adiacent de circa 4.000 de metri pătrați, unde pot fi construite două blocuri noi cu câte 8 etaje, potrivit informațiilor Profit.ro.

În paralel, Marius Gaga se pregătește de cel mai mare proiect imobiliar al său.

Apă de izvor la robinet

În vara anului trecut, Marius Gaga a cumpărat fosta fabrică de mobilă Silvarom din cartierul bucureștean Crângași, printr-un proces de fuziune. Fabrica s-a confruncat cu probleme încă de dinainte de criza din 2008, când a ajuns de la 725 de angajați la 400 de angajați.

Terenul de 75.253 de metri pătrați al fabricii a fost curățat de construcții și pregătit pentru dezvoltarea unui complex rezidențial cu 6 blocuri a câte 7, 10, respectiv 11 etaje și un total de 2.073 de apartamente.

FOTO ANAF scoate la vânzare un hotel din Poiana Brașov deținut de fiul omului de afaceri Ioan Neculaie CITEȘTE ȘI FOTO ANAF scoate la vânzare un hotel din Poiana Brașov deținut de fiul omului de afaceri Ioan Neculaie

Dezvoltarea proiectului este asigurată de firma Simart Arhitecture (fostă Simart Construcții), înființată de Marius Gaga în 2005 și controlată acum de acesta printr-un offshore din Cipru. Totuși, în urmă cu trei luni, Marius Gaga a mai înființat o firmă denumită Aquacity Development, cu sediul la adresa fostei fabrici Silvarom.

Planul investitorului este să dezvolte proiectul, botezat Aqua City, în trei etape până în 2021. Apartamentele sunt scoase la vânzare cu prețuri cuprinse între 42.000 de euro și 94.000 de euro. În plus, sunt gândite și cinci pachete de la 5 până la 25 de apartamente pentru investitori. Ansamblul va cuprinde și un centrul SPA și un hipermarket.„În așteptarea autorizației de construire, s-au demolat clădirile. Teoretic, în toamnă avem planificată demararea construcției. Investiția poate fi estimată la peste 100 milioane de euro pentru că sunt 2.073 de apartamente cu o suprafață construită de 204.000 de metri pătrați“, a declarat, pentru Profit.ro, Adrian Rus.

Potrivit acestuia, finanțarea dezvoltării va fi asigurată din capital propriu, de la bănci și fonduri de investiții. Calculele dezvoltatorului arată că, în prima fază, va avea nevoie de o investiție cuprinsă între 30 și 40 milioane de euro, pentru că trebuie realizată o mare parte din infrastructură, cu parcări subterane. Circa 70% din cele 2.400 de locurile de parcare vor fi subterane.

„Băncile finanțează valori mici, între 5 și 10 milioane de euro. Împart banii la mai mulți dezvoltatori. Astfel că surplusul financiar va veni din capitalul propriu al dezvoltatorului“, menționează Rus.

Planul dezvoltatorului este să rezerve o scară de bloc pentru apartamente adresate investitorilor interesați să cumpere cu scopul închirierii ulterioare.

EXCLUSIV Dan Șucu cumpără sediul și tipografia ziarului Adevărul de la administratorul averii lui Dinu Patriciu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dan Șucu cumpără sediul și tipografia ziarului Adevărul de la administratorul averii lui Dinu Patriciu

Rus mai spune că, în curtea fostei fabrici Silvarom a fost descoperit un izvor care asigura necesarul de apă al producției de mobilier. Planul este să tragă de la acel izvor apă potabilă într-un robinet separat în bucătăriile apartamentelor din Aqua City.

Offshore-ul prin care Marius Gaga dezvoltă Aqua City mai deține și participația majoritară a Institutului de Cercetări și Proiectări Miniere din Baia Mare, cumpărată de la moștenitorii omului de afaceri Gheorghe Szasz.

Marius Gaga mai deține bijuterii și tablouri în valoare de 450.000 de euro, potrivit ultimei sale declarații de avere. 

viewscnt
Afla mai multe despre
marius gaga
aqua city
cartierul solar
lucian zlate
ionut decebal cotofana
valentin puiu grecu