EXCLUSIV Michael Israeli și divizia de investiții a CITR pregătesc un ansamblu rezidențial

EXCLUSIV Michael Israeli și divizia de investiții a CITR pregătesc un ansamblu rezidențial

Michael Israeli

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 21 iul 2020

Dezvoltatorul imobiliar Vibe Properties, controlat de antreprenorul Michael Israeli și de divizia de investiții a grupului CITR, pregătește un ansamblu rezidențial cu 210 apartamente în spatele Lidl Crângași, București, pe un teren cumpărat de la institutul de proiectare Aquaproiect. Lucrările vor începe cât mai repede posibil, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Anul trecut, firma Vibe Regie, care va dezvolta proiectul, a devenit proprietarul unui teren de circa 6.600 de metri pătrați, dezmembrat dintr-un lot mai mare aflat în proprietatea Aquaproiect. Institutul de proiectare a aprobat vânzarea parcelei încă din 2017, pentru un preț de minimum 2,6 milioane euro, însă tranzacția s-a încheiat la un preț superior, potrivit informațiilor Profit.ro.

Aquaproiect este rezultatul privatizării fostului Institut de Cercetări și Proiectări pentru Gospodărirea Apelor, al cărui director general a fost și fostul ministru al Apelor, Pădurilor și Protecției Mediului Aurel-Constantin Ilie, consilier al fostului președinte Ion Iliescu. Până în 2016, Dan-Lucian Ilie, fiul fostului ministru, a fost asociat al firmei care deține Aquaproiect, potrivit termene.ro. Acum, firma este controlată integral de Ioana Liliana Drăgan, directorul institutului.

EXCLUSIV Radu Enache, unul dintre cei mai mari hotelieri din România, proprietarul Continental, pregătește investiții de 40 milioane euro. Lanțul renunță la peste 500 de angajați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Enache, unul dintre cei mai mari hotelieri din România, proprietarul Continental, pregătește investiții de 40 milioane euro. Lanțul renunță la peste 500 de angajați

Cumpărătorul terenului este deținut în părți egale de firma lui Michael Israeli, cunoscut în România pentru dezvoltarea mallului Atrium din Arad – acum în proprietatea MAS REI, și de CIT Resources, deținută de asociați ai Casei de Insolvență Transilvania (CITR), dar și de antreprenorul german Thomas Manns, care deține peste 7.000 de hectare de teren arabil în județul Olt. În momentul achiziției terenului, din acționariat făcea parte și omul de afaceri Alexandru Bercea, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din România, cu un portofoliu de peste 5.000 de apartamente construite. Acesta s-a retras, însă, din Vibe Properties în iulie anul trecut.



 

Dezvoltatorul s-a lansat pe piață în toamna anului trecut prin proiectul Vibe Forward, cu 500 de apartamente, programat a fi construit pe un teren de circa 9.000 de metri pătrați, localizat în apropierea stației de metrou Pipera.

EXCLUSIV Danfoss mută fabrica din România în Polonia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Danfoss mută fabrica din România în Polonia

„Am primit autorizația de construire pentru Vibe Forward în octombrie anul trecut. În noiembrie am început campania de pre-vânzări și plănuiam să demarăm construcția în jurul lunii martie, dar pandemia a început chiar atunci. Intenționăm să începem lucrările cât de repede posibil. Avem asigurate pre-vânzări și finanțare bancară. Proiectul din Regie este cu câteva luni în urma acestuia, dar planul este același “, a declarat, pentru Profit.ro, Michael Israeli, managing partner al Vibe Properties.

Valoarea de investiție a celor două proiecte a fost estimată la circa 55 milioane de euro.


În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care s-a reflectat în volumul de vânzări de proprietăți din primul trimestru. În ciuda evoluției pozitive de la începutul anului, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Totuși, numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut surprinzător de mult, în luna iunie, cu 16,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 46.800 de contracte, după două luni consecutive de scăderi abrupte cauzate de restricțiile impuse de COVID-19, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

FOTO Mircea Lucescu lansează construcția primului său ansamblu rezidențial CITEȘTE ȘI FOTO Mircea Lucescu lansează construcția primului său ansamblu rezidențial

Volumul de tranzacții din primele șase luni este într-o scădere nesemnificativă, de 1%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, recuperând decalajul de 4,5% apărut după primele cinci luni.

Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019. Numărul tranzacțiilor imobiliare s-a prăbușit în luna aprilie cu 33,8%, până la circa 27.000 de contracte, și a continuat în luna mai cu un minus de 27,8%.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
michael israeli
cit resources
lidl crangasi
vibe properties
aquaproiect