EXCLUSIV Milionara Anja Graf, "regina supremă a apartamentelor", pregătește construcția primului său complex de apartamente de închiriat, în mijlocul Bucureștiului. Vrea să se extindă în toată țara

EXCLUSIV Milionara Anja Graf, "regina supremă a apartamentelor", pregătește construcția primului său complex de apartamente de închiriat, în mijlocul Bucureștiului. Vrea să se extindă în toată țara
scris 10 iun 2022

Antreprenoarea elevețiană Anja Graf, care a cumpărat anul trecut hotelul Ramada-Majestic din centrul Capitalei, vrea să înceapă construcția unui complex rezidențial cu 350 de apartamente dedicate exclusiv închirierii, pe un teren de lângă parcul Carol, cumpărat de la omul de afaceri irakian Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Planul este ca anul viitor să dețină apartamente de închiriat în toate orașele mari din țară.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitoarea a plătit în jur de 9 milioane de euro pe terenul de circa 8.800 de metri pătrați al fostei întreprinderi Energo-Reparații, la care Tomah Kahled, cum a anunțat anterior Profit.ro, a renunțat din cauza blocajului apărut la nivelul primăriei Capitalei privind aprobarea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ).

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Kahled cumpărase încă din 2017 terenul amplasat între ansamblul Carol Park Residence și sediul Distrigaz Sud Rețele cu gândul să construiască în loc un ansamblu rezidențial cu 350 de apartamente.

Anja Graf a preluat acum proiectul cu gândul să îl facă primul său complex de apartamente de închiriat dezvoltat de la zero în România.

„Ansamblul rezidențial va fi construit exclusiv pentru închiriere. Vom avea două tipuri de apartamente: cele deservite după conceptul Visionapartments și în regim normal de închiriere. La parter vor fi restaurante. Am înaintat o solicitare către Primăria Municipiului București legată de evoluția aprobării PUZ-ului. Deocamdată este blocat.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

Noi încercăm să începem lucrările anul acesta, dar speranțe mai mari avem pentru anul viitor. Bugetul de construcție este în jurul a 40 de milioane de euro, la care se adaugă circa 9 milioane de euro prețul terenului. Bugetul de investiții este direct afectat de inflație. În perioada în care așteptăm obținerea documentelor necesare începerii construcției, punem la punct costurile investiției“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț-Alexandru Enache, administratorul reprezentanței din România a Visionapartments și partenerul Anjei Graf.

Fosta zonă industrială, ce mărginește Parcul Carol pe latura estică, se transformă de câțiva ani în cartier rezidențial. Printre primele construite aici a fost Carol Park Residence, cu circa 160 de apartamente. În 2015, Iulian Robu și Constantin Căpățână, dezvoltatorii Militari Residence, au plătit circa 3,4 milioane de euro pe terenul de aproape 6.000 de metri pătrați al fostei fabrici Antrefrig pe care au construit ansamblul Carol City Park, cu peste 300 de apartamente.Click pe hartă pentru mărire

Click pe hartă pentru mărire

În paralel cu acest proiect, Anja Graf a semnat contractul cu antreprenorul general care va renova fostul hotel Ramada. Cele 111 apartamente mobilate, cu bucătării proprii, și deservite pentru închiriere în regim Visionapartments vor fi puse pe piață începând cu mai 2023, după un proces de renovare care costă câteva milioane de euro.

Planul antreprenoarei elveției este să își extindă conceptul de apartamente de închiriat în toate orașele importante din țară. Ea are deja 8 apartamente închiriate în București, câte două în următoarele zone: Calea Victoriei, Herăstrău, Splaiul Unirii și Floreasca. A cumpărat și două apartamente de la One United Properties, pe care le-a recompartimentat și mobilat conform standardelor sale și le-a închiriat.

„În Iași, Cluj și Timișoara avem birouri cu angajați care lucrează pentru efectuarea rezervărilor. Verificăm și piața în acest fel. Visionapartments este interesată de extindere. Sperăm ca anul viitor să ne extindem în toate orașele importante din țară“, a mai spus Enache.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Încă dinainte de achiziția hotelului Ramada-Majestic, Anja Graf a cumpărat un teren de 15,6 hectare în localitatea argeșeană Ștefănești de lângă Pitești. Pe acest lot, investitoarea vrea să experimenteze un nou concept, denumit Vision City, pe care încearcă să îl dezvolte și în Elveția, dar la o scară redusă la jumătate față de proiectul din România.

În Ștefănești este planificată construcția unor blocuri cu aproximativ 400 de apartamente și a încă circa 200 de vile ce vor putea fi cumpărate sau închiriate.

„Dorim să începem la sfârșitul anului 2023. Va fi o dezvoltare în etape, pe parcursul a 5-6 ani. Vor fi realizate și facilități sportive precum terenuri de fotbal, bazin de înot, plus un parc pentru copii, școală, grădiniță, spații de retail și restaurante în zona de parter. Am denumit conceptul Vision City și vrem să îl extindem“, a menționat Ionuț Enache.

EXCLUSIV Dezvoltatorul Ecovillas a cumpărat de la un pilot de raliuri, un arhitect celebru și un furnizor de materiale un proiect rezidențial într-una dintre cele mai efervescente zone din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dezvoltatorul Ecovillas a cumpărat de la un pilot de raliuri, un arhitect celebru și un furnizor de materiale un proiect rezidențial într-una dintre cele mai efervescente zone din București

El mai spune că investițiile realizate până acum în România sunt, în mare parte, susținute de lichiditățile proprii ale companiei-mamă din Elveția și că există interes de achiziție de noi terenuri sau clădiri cu potențial în România.

Conceptul Visionapartments este extins în Elveția, Austria, Germania și Polonia, cu un portofoliu total de 1.800 de apartamente proprii, iar în sistem de parteneriat funcționează în 87 de țări, unde are la dispoziție 131.000 de apartamente. Enache mai spune că se încearcă extinderea și în alte țări cu potențial, cum este și cazul României.

Anja Graf își evaluează portofoliul existent la peste 400 de milioane de euro, la care se adaugă alte peste 200 de milioane de euro în curs de dezvoltare. Veniturile obținute din închirierea proprietăților sale s-au ridicat anul trecut la peste 35 milioane de euro, iar pentru acest an se așteaptă la peste 46 milioane de euro.

Notorietatea Anjei Graf a crescut după participarea, în calitate de investitor, la emisiunea Arena Leilor din Elveția. Ea s-a născut în orașul elvețian Winterthur în 1997 și a pus bazele primei sale companii la vârsta de 21 de ani. Are experiență în modelling și a condus propria agenție de modelling.

Este denumită "regina supremă a apartamentelor", datorită specificului afacerii sale cu închirieri de apartamente pe termen lung.

viewscnt
Afla mai multe despre
anja graf
visionapartments
ramada