EXCLUSIV Moștenitorii lui Marcel Bărbuț intră pe piața imobiliară, după vânzarea Adeplast către Sika

EXCLUSIV Moștenitorii lui Marcel Bărbuț intră pe piața imobiliară, după vânzarea Adeplast către Sika

Alexander, Thomas și Marcel Bărbuț SURSA FOTO: Arhiva personală

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 7 apr 2020

Alexander, Thomas și Marcel Bărbuț, trei dintre fiii omului de afaceri Marcel Bărbuț, alături de partenerul lor Vasile Nedelcu, unul dintre fondatorii magazinelor de bricolaj Artsani, pregătesc demararea construcției unui ansamblu rezidențial cu 600 de apartamente în vestul Ploieștiului. Acesta este debutul familiei Bărbuț pe piața imobiliară, după vânzarea producătorului de materiale de construcții Adeplast către elvețienii de la Sika.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Planurile și proiectele pregătite de marii jucători de pe piața imobiliară vor fi anunțate la conferința Profit.ro, pentru care detalii pot fi aflate AICI

Alexander, Thomas, Marcel Jr., Iulia și Mario Bărbuț, alături de Cristina Paveliuc, partenera de viață a lui Marcel Bărbuț, au încheiat în noiembrie 2019 un contract de vânzare a acțiunilor pe care le dețin în cadrul producătorului de materiale de construcții Adeplast către concernul elvețian Sika, tranzacție evaluată la peste 100 de milioane de euro și definitivată la finalul lunii martie 2020. Cei șase au moștenit compania de la Marcel Bărbuț, care a decedat în februarie anul trecut.

Recent, Alexander (29 de ani), Thomas (27 de ani) și Marcel Jr. (24 de ani) au preluat, indirect, 75% din firma Vamt Expert Imob, din care restul participațiilor sunt deținute de Vasile Nedelcu (44 de ani), fost director comercial și unul dintre fondatorii magazinelor de bricolaj Artsani din Ploiești și partener al lui Marcel Bărbuț senior.

În această formulă se pregătește începerea construcției unei prime etape dintr-un ansamblu rezidențial amplasat pe strada Târgoviștei, nr. 12, din vestul Ploieștiului. Denumit Cartier Rezidențial Vest, proiectul urmează să aibă 600 de apartamente și implică o investiție de 28 milioane de euro, susținută exclusiv din capitalul propriu al investitorilor.

EXCLUSIV Un tânăr IT-ist, specialist în blockchain, se alătură milionarilor din zona Expoziției, lângă megaproiectul lui Țiriac CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un tânăr IT-ist, specialist în blockchain, se alătură milionarilor din zona Expoziției, lângă megaproiectul lui Țiriac

„Circumstanțele create de COVID-19 nu au afectat și nu vor afecta demersul proiectului început acum 2 ani. Dimpotrivă, Cartier Rezidențial Vest va crea și va susține un număr mare de locuri de muncă, respectând măsurile impuse de autorități“, au declarat, pentru Profit.ro, frații Bărbuț. 

Până în luna mai 2021, dezvoltatorii intenționează să construiască prima fază a complexului, adică un calup de patru blocuri a câte opt etaje și un total de 173 de garsoniere și apartamente cu două și trei camere, plus 1.000 de metri pătrați de spații comerciale, cu o investiție de 8,5 milioane euro. Finalizarea a încă două faze este programată pentru anii 2023, respectiv 2025.


Prețurile la care sunt promovate acum locuințele variază între 46.000 și 80.000 de euro. Proiectul este moștenit de cei trei frați de la tatăl lor.

Familia Bărbuț și Vasile Nedelcu au mai realizat împreună un proiect rezidențial de mici dimensiuni, aproape de centrul Ploieștiului, denumit Vamt Residence. Blocul cu 28 de apartamente este vândut integral, potrivit informațiilor Profit.ro.
Vamt Residence

Vamt Residence

Alexander, Thomas și Marcel Jr. au moștenit, fiecare, câte aproximativ 15% din Adeplast. La finalul lunii trecute, Consiliul Concurenței a avizat tranzacția prin care moștenitorii producătorului și-au vândut participațiile către grupul Sika, care mai deține două fabrici de aditivi pentru betoane și de mortare și adezivi în Brașov și Cluj.

Anul trecut, producătorul de materiale de construcții Adeplast a realizat o cifră de afaceri de peste 495 milioane de lei, în creștere cu 4,5% comparativ cu rezultatul anului anterior, și un profit net de 26,7 milioane de lei. Producătorul are 460 de angajați.

Compania a inaugurat în 2018 o platformă industrială la Ișalnița, județul Dolj, investiție estimată la 22 milioane euro. Noua platformă industrială de lângă Craiova este construită pe o suprafață de 20 de hectare, unde funcționează o fabrică de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 metri cubi și una de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 1.600 tone/zi, similară cu cea de la Roman.

UPDATE AFI Europe și NEPI confirmă informațiile Profit.ro. Notificare de anulare a celei mai mari tranzacții imobiliare a anului trecut și compensații cerute de 15 milioane de euro pentru nerespectarea obligațiilor CITEȘTE ȘI UPDATE AFI Europe și NEPI confirmă informațiile Profit.ro. Notificare de anulare a celei mai mari tranzacții imobiliare a anului trecut și compensații cerute de 15 milioane de euro pentru nerespectarea obligațiilor

AdePlast deține la Roman o zonă industrială care include o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an și o linie de producție de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

La Oradea, a dezvoltat o capacitate de producție de 250.000 de tone de  adezivi și mortare uscate, o fabrică de vopsele și tencuieli decorative care produce 50.000 de tone/an, precum și una  de polisiren expandat de  700.000 de metri cubi de polistiren expandat pe an. Pe platforma industrială de la Ploiești se află o fabrică de adezivi și mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone/an, o fabrică de polistiren expandat de 1,05 milioane de metri cubi, o linie de producție de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adaugă o fabrică de vopsele, tencuieli decorative, lacuri și emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone/an.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel barbut
adeplast
sika
alexander barbut
thomas barbut
vasile nedelcu