EXCLUSIV One United Properties analizează ofertele primite pentru vânzarea clădirii de birouri One Herăstrău Office. LISTA investitorilor care licitează

EXCLUSIV One United Properties analizează ofertele primite pentru vânzarea clădirii de birouri One Herăstrău Office. LISTA investitorilor care licitează
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 16 aug 2022

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a primit 5 oferte pentru vânzarea clădirii de birouri One Herăstrău Office și urmează să aleagă un investitor cu care să inițieze negocieri exclusive, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul imobiliar a mai fost implicat, recent, în procesul de vânzare a clădirii principale din cadrul complexului de birouri One North Gate din Pipera către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), însă tranzacția a fost anulată, potrivit surselor Profit.ro.

Clădirea de birouri One Herăstrău Office a fost construită de Conarg în 2019, are 7 etaje, o suprafață închiriabilă de circa 8.000 de metri pătrați și 111 de locuri de parcare. Printre chiriașii clădirii se numără Techventures Bank și casa de avocatură Stratulat Albulescu.

FOTO Hotel demolat în România pentru că nimeni nu-l vrea CITEȘTE ȘI FOTO Hotel demolat în România pentru că nimeni nu-l vrea

Tranzacția, evaluată la peste 20 de milioane de euro, a atras oferte de la Sebastian Bălășescu, fostul proprietar al Urgent Curier, Hili Properties, parte a grupului maltez care deține și spațiile restaurantelor McDonald’s din România, și grupul Indotek, controlat de omul de afaceri Dániel Jellinek, aflat în topul celor mai bogați unguri, potrivit surselor Profit.ro.

Familia Bălășescu a intrat pe piața imobiliară prin achiziția complexului rezidențial, cu 36 de apartamente, Siriului Residence, din cartierul bucureștean Titan, de la Daniel și Emil Tănăsoiu și, ulterior, a cumpărat și clădirea de birouri Biharia Office Building de la fondul spaniol Danube Property.

Hili Properties a fost implicată, recent, în cea mai mare tranzacție imobiliară a sa de pe piața românească prin achiziția complexului de birouri Miro de la grupul belgian Speedwell contra unui preț de circa 60 de milioane de euro. Compania mai deține, la circa 200 de metri distanță de One Herăstrău Office, și clădirea de birouri ART Business Center, în care funcționează spitalul privat Ponderas Academic Hospital.

Indotek a mai cumpărat, recent, și clădirea de birouri One Victoriei Center de la antreprenorii Omer Susli și Ionuț Dumitrescu, acționari ai One United Properties, într-o tranzacție estimată la peste 20 de milioane de euro.

EXCLUSIV Grupul polonez Scallier a scos la vânzare 5 parcuri de retail din România. „Nu vrem să facem un exit în următorii 10 ani“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul polonez Scallier a scos la vânzare 5 parcuri de retail din România. „Nu vrem să facem un exit în următorii 10 ani“

Ținta One United Properties în procesul de vânzare al One Herăstrău Office este obținerea unui randament investițional (yield) în jurul a 7%, potrivit surselor Profit.ro. Dezvoltatorul a cumpărat imobilul în 2020, la un preț de 15 milioane de euro, de la compania de construcții a lui Valentin Vișoiu, Conarg, care încă mai deține 10% din firma care gestionează proprietatea. Un alt acționar minoritar al firmei care deține clădirea, cu o participație de circa 23%, este proprietarul distribuitorului de materii prime farmaceutice Origin Pharma. 

One United Properties trebuie să inițieze, în curând, negocieri exclusive cu unul dintre investitorii care au prezentat oferte, potrivit surselor Profit.ro.

One Herăstrău Office și One North Gate reprezintă circa 20% din portofoliul de birouri al One United Properties, care însumează o suprafață totală închiriabilă de peste 147.000 de metri pătrați și mai include One Tower, One Cotroceni Park Office fazele 1 și 2 și, mai nou, One Victoriei Plaza.

EXCLUSIV Grupul irlandez CRH, cel mai mare furnizor de materiale de construcții din Europa, își mută sediul central din România în locul City Insurance și obține o reducere a bugetului de chirie. Una dintre marile tranzacții ale anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul irlandez CRH, cel mai mare furnizor de materiale de construcții din Europa, își mută sediul central din România în locul City Insurance și obține o reducere a bugetului de chirie. Una dintre marile tranzacții ale anului

În ciuda celor două proiecte de birouri aflate la vânzare, One United Properties este, mai degrabă, într-o poziție de achiziții, după ce tocmai a atras peste 253 de milioane de lei printr-o nouă operațiune de majorare de capital social.

Compania se află în prezent în negocieri avansate pentru zece dezvoltări viitoare, precum și în faze incipiente de discuții sau negocieri pentru alte peste 20 de dezvoltări. Cele zece dezvoltări aflate în prezent în negocieri avansate se concentrează în primul rând pe proprietăți rezidențiale pentru venituri medii și medii-mari.

Dacă vor fi semnate, aproximativ 10.000 de apartamente cu peste 1 milion de metri pătrați suprafață construibilă brută ar urma să fie dezvoltate pe aceste terenuri de către One United Properties în următorii șapte ani. După ce vor fi dezvoltate, acestea ar putea genera o valoare brută de dezvoltare de peste 2,3 miliarde de euro și un potențial profit brut pentru One United Properties de 900 de milioane de euro.

Aproximativ 10% din dezvoltări vor fi spații de birouri și comerciale. Compania se concentrează să investească cu prioritate în București, unde se află cea mai mare parte a portofoliului său.

One United Properties este a treia cea mai mare companie antreprenorială listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București, precum și cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piața de capital locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
one herastrau office
indotek
hili
sebastian balasescu