EXCLUSIV Ringier plătește 21 de milioane de euro pentru preluarea imobiliare.ro, plus 10 milioane de euro în următorii doi ani

EXCLUSIV Ringier plătește 21 de milioane de euro pentru preluarea imobiliare.ro, plus 10 milioane de euro în următorii doi ani

imobiliare.ro, captura de ecran

scris 30 mar 2016

Grupul elvețian Ringier a semnat contractul de preluare a portalului imobiliare.ro pentru 21 de milioane de euro, la care se mai adaugă încă o plată de circa 10 milioane de euro în următorii doi ani, în funcție de performanțele financiare ale business-ului preluat, potrivit unor surse apropiate tranzacției.

Din această sumă, firma americană de investiții NCH Capital, care controlează portalul, a încasat 60%, restul acțiunilor fiind deținute de fondatorii imobiliare.ro.

Portalul imobiliare.ro a fost lansat în 2000 prin firma Realmedia Network și este cel mai mare site de anunțuri imobiliare din România. Realmedia Network a avut o cifră de afaceri netă de 8,4 milioane de lei în 2014, venituri de 9,4 milioane de lei și un profit de aproape 820.000 de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor. Anul trecut, firma a avut afaceri de circa 10 milioane de lei, potrivit unor surse din piață.

Membri fondatori sunt oamenii de afaceri Adrian Erimescu, Gotz Kurt, Laurențiu Andrei și Ciprian Gheran. Fondul de investiții Broadhurst, administrat de NCH Capital, a intrat în acționariatul Realmedia Networks în 2005, când a cumpărat jumătate din pachetul de acțiuni pentru 100.000 de dolari. Erimescu estima, în 2009, la 20 de milioane de euro prețul imobiliare.ro, potrivit declarațiilor din presă de atunci.

EXCLUSIV Jucătorii pe bursă cer să nu fie impozitați pentru pierderile din devalorizarea acțiunilor deținute la companii în faliment, Finanțele nu refuză CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Jucătorii pe bursă cer să nu fie impozitați pentru pierderile din devalorizarea acțiunilor deținute la companii în faliment, Finanțele nu refuză

Lunar, portalul atrage peste un milion de vizitatori unici și se clasează pe primul loc în categoria imobiliare, potrivit datelor Trafic.ro, care măsoară audiența site-ului.

Ringier a mai cumpărat anul trecut și portalul eJobs.ro, care publică anunțuri de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
imobiliare
pret tranzactie
ringier
broadhurst