EXCLUSIV Tranzacție CITR - Urdăreanu: este cumpărată o firmă care administrează o parcare și pregătește un hotel în Cluj

EXCLUSIV Tranzacție CITR - Urdăreanu: este cumpărată o firmă care administrează o parcare și pregătește un hotel în Cluj
scris 14 iun 2019

Divizia de investiții a Casei de Insolvență Transilvania (CITR) a achiziționat, în două etape, compania din grupul UTI care deține un contract de administrare a unei parcări în Cluj-Napoca și are în plan construcția unui hotel în același oraș, în vecinătatea aeroportului.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

A achiziționat mai întâi un pachet minoritar, după care a devenit unic proprietar.

Divizia de investiții din CITR Group este specializată în achiziții de creanțe și companii în scopul restructurării acestora.

"A fost preluată 100% de compania noastră de la grupul UTI, în scopul diversificării portofoliului nostru de investiții. Compania deține un contract de administrare a unei parcări în Cluj, cu oportunități de a dezvolta un proiect hotelier. Ca obiectiv până la finalul anului este o definitivare a strategiei privind evoluția aceastei companii", au declarat pentru Profit.ro reprezentanții diviziei.

O firmă din Craiova a câștigat în fața UTI, Porr și Hidroconstrucția contractul pentru noul terminal de curse externe al aeroportului din Timișoara CITEȘTE ȘI O firmă din Craiova a câștigat în fața UTI, Porr și Hidroconstrucția contractul pentru noul terminal de curse externe al aeroportului din Timișoara

Potrivit presei locale din Cluj, la începutul anului trecut, UTI a cerut Tribunalului Cluj să suspende contractul încheiat cu Consiliul Județean în ceea ce privește amenajarea a două obiective (parcare + hotel), iar judecătorii au admis acțiunea. În 2010 a fost încheiat un contract între CJ Cluj și compania specializată a pentru construirea unei parcări etajate și a unui hotel, dar după șapte ani reprezentanții UTI au spus că nu pot realiza proiectul, pentru că pe terenul pe care urma să fie dezvoltat existau niște clădiri care n-au fost demolate și de aceea firma deținută de Urdăreanu a cerut rezilierea contractului.  

Clădirile care trebuiau demolate aparțin Direcției Generale a Vămii, Unității Speciale de Aviație din cadrul Ministerului Administrației și Internelor și mai multor companii.

Parcarea urma să aibă 1.500 de locuri de parcare și o suprafață construită de aproape 40.000 de metri pătrați, iar hotelul ar fi urmat să fie unul de patru stele.

CITR este jucător de pe piața româneacă de insolvențe și are un portofoliu de circa 950 de proiecte. 

viewscnt
Afla mai multe despre
citr
npl resources
proiecte
cluj