EXCLUSIV Un grup de investitori israelieni, coordonat de Ramon Tsur, lansează dezvoltarea a trei terenuri valoroase, parte a unor fabrici privatizate cu Sorin Beraru, căutat de Interpol

EXCLUSIV Un grup de investitori israelieni, coordonat de Ramon Tsur, lansează dezvoltarea a trei terenuri valoroase, parte a unor fabrici privatizate cu Sorin Beraru, căutat de Interpol

Încadrată cu roșu este fosta Filatură Românească de Bumbac

scris 26 iun 2019

Acționarii fostelor fabrici Filatura Românească de Bumbac, Chibro și Flamura Roșie din București, la a căror privatizare a participat omul de afaceri Sorin Beraru – căutat de Interpol, au depus anunțuri de intenție în vederea obținerii de Planuri Urbanistice Zonale care prevăd transformarea celor trei foste întreprinderi comuniste în sute de locuințe, spații de birouri și comerciale. Terenurile sunt amplasate în apropierea parcurilor Morarilor, Tineretului și Carol și valorează împreună peste 35 de milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cunoscut în piața imobiliară ca reprezentant local al grupului Atlantic, discretul om de afaceri israelian Ramon Tsur, care a scăpat până acum de atenția presei, gestionează o rețea de firme care dețin, printre altele, fostele fabrici Filatura Românească de Bumbac, Chibro și Flamura Roșie, dar și centrul comercial Home&Design Mall din Ghencea, o clădire de birouri cu cinci etaje din apropierea Pieței Charles de Gaulle, încă una în apropiere de Piața Victoriei și niște depozite pe Valea Cascadelor, București.

Cea mai valoroasă proprietate este fosta Filatură Românească de Bumbac (actualmente Santer System) din zona Morarilor a Sectorului 2. Proprietatea cuprinde un teren de 10,4 hectare și are intabulate pe el 50 de clădiri, o parte utilizate ca spații de închiriat. Doar terenul poate fi evaluat la 15,6 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

Planul Urbanistic Zonal, inițiat luna trecută pentru această proprietate, prevede construirea unui ansamblu cu funcțiune mixtă, destinat locuințelor colective, birourilor, serviciilor și comerțului, ce va cuprinde clădiri destinate apartamentelor, parter comercial, accese carosabile de deservire, spații subterane tehnice pentru garare și depozitare, amenajări de piațete și terase verzi.

Click pe imagine pentru mărireFosta fabrică de chibrituri Chibro de lângă Parcul Carol face și ea parte din portofoliul de investitor oportunist al grupului coordonat de Ramon Tsur.

EXCLUSIV Ovidiu Budeanu plusează: Pregătește dublarea Arena Mall Bacău, pentru care a mai cumpărat teren de la Fadesa. „Planurile de listare la bursă rămân valabile.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ovidiu Budeanu plusează: Pregătește dublarea Arena Mall Bacău, pentru care a mai cumpărat teren de la Fadesa. „Planurile de listare la bursă rămân valabile.“

Proprietatea dispune de un teren de 3,4 hectare dobândit în 2008 și evaluat la circa 12 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro. Și în acest caz, Planul Urbanistic Zonal a fost inițiat tot luna trecută și prevede dezvoltarea unui ansamblu multifuncțional ce va cuprinde locuințe colective, comerț, birouri și servicii.

Click pe imagine pentru mărireA treia fabrică, fosta Flamura Roșie din zona Tineretului, dispune de un teren de aproape 1,7 hectare cumpărat în 2001 și evaluat la 9,6 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro. Pe teren sunt amplasate șase clădiri cu funcțiunea de construcții industriale, magazii, birouri și rezervoare. Planul Urbanistic Zonal, inițiat în decembrie 2018, propune realizarea unui ansamblu cu funcțiuni mixte (comerț, servicii, birouri), dezvoltat pe un regim de înălțime maxim de zece etaje.

EXCLUSIV Tranzacție CITR - Urdăreanu: este cumpărată o firmă care administrează o parcare și pregătește un hotel în Cluj CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție CITR - Urdăreanu: este cumpărată o firmă care administrează o parcare și pregătește un hotel în Cluj

Surse din piața imobiliară au declarat pentru Profit.ro că Ramon Tsur vrea să dezvolte aici clădiri de birouri.

Click pe imagine pentru mărireToate cele trei proprietăți sunt pregătite pentru dezvoltare, însă nu este exclusă o eventuală vânzare, în condițiile în care majoritatea tranzacțiilor cu terenuri sunt condiționate de existența PUZ-ului. Cert este că Ramon Tsur este cunoscut în piața imobiliară ca investitor nedispus să vândă, decât la prețuri foarte mari.

Acționarii firmelor care dețin cele trei proprietăți converg spre compania Diham SA (după cum puteți vedea din infograficul alăturat), unde principal acționar este Ingrid Morand (fostă Dulămescu), despre care presa a scris că este fiica lui Dumitru Dulămescu, condamnat pentru spălare de bani și asociat al lui Sorin Shmuel Beraru, fugit din țară la sfârșitul anilor `90 și încă prezent pe lista de căutați a Interpol.

EXCLUSIV Un grup de investitori israelieni, coordonat de Ramon Tsur, lansează dezvoltarea a trei terenuri valoroase, parte a unor fabrici privatizate cu Sorin Beraru, căutat de Interpol


Sorin Beraru a participat, din postura de acționar, la privatizarea a o serie de firme deținute de Fondul Proprietății de Stat (FPS), printre care Chibro, Flamura, Diham, Comautosport, Stomobi, Reco, Mecapol din București sau Criotex Oradea și Saltex Salonta. Omul de afaceri a fost condamnat pentru asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, instigare la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, și spălare de bani pentru privatizarea frauduloasă a societății CICO.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
ramon tsur
sorin beraru
filatura romaneasca de bumbac
chibro
flamura rosie