EXCLUSIV Un producător de la Hollywood investește în apartamente românești

EXCLUSIV Un producător de la Hollywood investește în apartamente românești
scris 22 oct 2019

Producătorul american David Shoshan (65 de ani), cu un palmares de circa 40 de filme produse la Hollywood, pregătește alături de partenerul său David Dudu Greenberg, cetățean israelian născut la Iași, actele necesare construirii unui bloc cu circa 150 de apartamente pe un teren amplasat chiar în buza proiectului rezidențial pe care divizia imobiliară a grupului IKEA îl va dezvolta în zona Sisești din nordul Bucureștiului.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul celor doi parteneri, asociați în firma Ofakim Investments, a primit aprobarea Primăriei Municipiului București chiar în timp ce omul de afaceri Teia Sponte vindea terenul de 48 de hectare al fostului IAS Mogoșoaia către Vastint România, parte a grupului suedez IKEA.

David Shoshan și David Greenberg dețin pe strada Alexandru Bratu din București un teren de circa 5.000 de metri pătrați pentru care au obținut avizul de a construi un bloc cu șase etaje și o suprafață construită desfășurată de circa 15.000 de metri pătrați, echivalentul a aproximativ 150 de apartamente, potrivit estimărilor Profit.ro.

EXCLUSIV Un producător de la Hollywood investește în apartamente românești

La începutul acestui an, cei doi investitori au avansat și cu un alt proiect rezidențial pe care îl pregătesc în România. Primăria Constanța le-a eliberat certificatul de urbanism necesar construirii unui ansamblu de locuințe pe malul lacului Siutghiol.

Americanul David Shoshan s-a născut în Casablanca în 1954. El este fondatorul casei de producție cinematografice Imageworks Entertainment din Los Angeles. Are o casă impresionantă în Malibu, California. Printre filmele produse de el se numără și The House Next Door, regizat de Joey Travolta, fratele celebrului actor John Travolta.

EXCLUSIV CONFIRMARE Gheorghe Iaciu pregătește vânzarea Expo Market Doraly, deținut cu unul din cele mai mari grupuri financiare: Evaluare peste 110 milioane euro. Pe piață - investitori locali posibil interesați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CONFIRMARE Gheorghe Iaciu pregătește vânzarea Expo Market Doraly, deținut cu unul din cele mai mari grupuri financiare: Evaluare peste 110 milioane euro. Pe piață - investitori locali posibil interesați

Peste 6.500 de locuințe se află în acest moment în diferite faze de construcție în zona de nord a Bucureștiului, acestea urmând a fi livrate pe piața în 2019 și 2020, potrivit unui studiu realizat de către compania de consultanță imobiliară SVN România.

Cea mai mare parte a acestor locuințe, aproximativ 60%, se află în zona Aviației – Pipera, unde sunt concentrate cele mai multe clădiri de birouri din Capitală. Astfel, aproximativ 2.400 de locuințe sunt programate spre livrare în acest an în această zonă în timp ce alte aproximativ 1.500 de unități aflate în acest moment în construcție ar urma să fie livrate în zonă în 2020.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele nouă luni ale acestui an au fost încheiate circa 383.000 de tranzacții, cu 10,5% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
david shoshan
ikea
david dudu greenberg