EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați belgieni, proprietarul Alinso, intră pe piața rezidențială din România cu sute de apartamente de lux

EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați belgieni, proprietarul Alinso, intră pe piața rezidențială din România cu sute de apartamente de lux

Amplasamentul terenului cumpărat de Alinso

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 mar 2021

Dezvoltatorul imobiliar Alinso Group, deținut de unul dintre cei mai bogați belgieni, a decis să intre pe sectorul rezidențial de lux prin achiziția, de la familia Vișoiu și Robert Erbașu, a mai multor loturi de teren amplasate peste drum de celebrul restaurant Doi Cocoși din nordul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul, proprietar al unuia dintre cele mai mari parcuri industriale din România – Ploiești West Park, și-a exprimat intenția de a intra și pe sectorul de birouri din București, prin achiziția de clădiri deja existente sau dezvoltarea unora noi, decizie prezentată în exclusivitate de Profit.ro.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Alinso a plătit, prin intermediul companiei Lakefield Exclusive Living, circa 5,4 milioane de euro pe terenul de aproximativ 1,8 hectare, format din 15 parcele alăturate din Străulești, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Pe o parte din terenuri a fost începută, anterior, dezvoltarea unor vile, însă construcția a fost abandonată. Cel mai mare lot, în suprafață de 8.971 de metri pătrați, a aparținut firmei Lakefield, deținută de 14 asociați, dintre care cel mai important este Andreea Maria Vișoiu, soția lui Valentin Vișoiu, proprietarul constructorului Conarg.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Următorul lot ca mărime, în suprafață de 4.831 de metri pătrați, i-a aparținut omului de afaceri Robert Ion Erbașu. În trecut, pe aceste terenuri funcționa baza sportivă Transcom.

În Planurile Urbanistice Zonale înaintate de cei doi foști proprietari se propune un Coeficient de Utilizare a Terenului de 3,6, ceea ce se traduce prin posibilitatea ca Alinso să construiască circa 650 de apartamente pe întregul teren cumpărat, conform calculelor Profit.ro.

Alinso a primit deja un prim certificat de urbanism necesar promovării unui PUZ, care prevede construcția unui ansamblu cu regim de înălțime format din două subsoluri și 7 etaje, respectiv 14 etaje.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre viitorul proiect, reprezentanții Alinso nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Lipit de terenurile cumpărate de Alinso a fost dezvoltat, recent, ansamblul rezidențial de lux Northside Park, iar peste drum, Elena Borcea, mama fostului proprietar al echipei de fotbal Dinamo București, Cristian Borcea, și omul de afaceri Gheorghe Nețoiu, fost deputat și acționar la echipele de fotbal Universitatea Craiova și Dinamo București, pregătesc construcția unui ansamblu rezidențial cu peste 100 de apartamente în cadrul complexului care găzduiește și celebrul restaurant „Doi Cocoși“.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Reprezentanții Alinso au anunțat, în trecut, că sunt în negocieri și pentru achiziția unor terenuri în mai multe localități din România, în principal în zona Bucureștiului și în Cluj, pentru dezvoltarea unor parcuri industriale după modelul de la Ploiești.

În cadrul Ploiești West Park din Ariceștii Rahtivani s-au dezvoltat până acum aproximativ 500.000 de metri pătrați de clădiri, în special industriale, din care 275.000 de metri pătrați sunt în proprietatea Alinso și restul au fost ridicate de investitorii finali din cadrul parcului, precum Timken, Lufkin/General Electric, Dekomte, Coficab sau Mitliv.

Grupul danez Rockwool, cel mai mare producător de vată minerală bazaltică din lume, a construit prima sa fabrică din România pe un teren de circa 30 de hectare cumpărat de la Alinso în cadrul Ploiești West Park, o investiție de 50 milioane de euro. Parcul industrial mai are la dispoziție 100 de hectare de teren pentru extindere.

Pandemia a șters profitul NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, în timp ce încasările din chirii au scăzut cu 17% la nivel local. Grupul a intrat pe pierderi CITEȘTE ȘI Pandemia a șters profitul NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, în timp ce încasările din chirii au scăzut cu 17% la nivel local. Grupul a intrat pe pierderi

Compania Alinso este o subsidiară a Domo Investment Group, controlat de familia antreprenorului Jan De Clerck. Acesta este cel mai bogat dintre milionarii belgieni prezenți pe piața imobiliară din România. El este fiul unui cunoscut industriaș belgian, care a pus bazele producătorului de textile Beaulieu. Averea familiei este estimată la 1,29 miliarde euro și ocupă locul 23 în topul celor mai bogați belgieni, potrivit publicației De Rijkste Belgen.

A intrat pe piața din România cu ajutorul antreprenorului român Petrică Ușurelu, proprietarul grupului Piritex. Ușurelu a prezentat belgienilor oportunitea de a investi într-un parc industrial lângă Ploiești din postura de client al Domo. După ce a comasat o serie de terenuri agricole achiziționate de la persoane fizice și a trecut în intravilan un lot de circa 300 de hectare situat în comuna Ariceștii Rahtivani, Ușurelu a cooptat compania Alinso, care a intrat în proiect cu o cotă de 80%. În 2014, Alinso a răscumpărat participația lui Petrică Ușurelu. Costul de dezvoltare al întregului proiect din Ploiești a fost estimat inițial la 750 milioane euro.

O serie de milionari belgieni au ajuns să investească în România la recomandarea unor parteneri sau cu ajutorul unor antreprenori români. Aceștia au plasat până acum peste 1,5 miliarde de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, familia De Pauw – proprietar al WDP, Jan Van Geet – care controlează VGP, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Frank Donck de la Atenor, Christian Dumolin – proprietarul Koramic Real Estate sau fostul pilot de raliuri Yves Weerts.

EXCLUSIV Sub presiunea chiriei, tot mai multe companii din România caută soluții de a-și optimiza costurile. Impact Hub închide un sediu, proprietarul Bergenbier și Deloitte ies la subînchiriat, Raiffeisen ar putea elibera o parte din propria clădire CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Sub presiunea chiriei, tot mai multe companii din România caută soluții de a-și optimiza costurile. Impact Hub închide un sediu, proprietarul Bergenbier și Deloitte ies la subînchiriat, Raiffeisen ar putea elibera o parte din propria clădire

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a continuat să crească și în februarie, cu un procent de 1% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 50.000 de contracte, fiind a șaptea lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
alinso
valentin visoiu
robert erbasu
northside park