Familia Buzoianu pregătește o nouă investiție imobiliară în Cluj: La începutul pandemiei, am petrecut nenumărate zile în conversații cu experți la nivel mondial pentru a încerca să înțeleg unde se va reașeza piața de birouri post pandemie

Familia Buzoianu pregătește o nouă investiție imobiliară în Cluj: La începutul pandemiei, am petrecut nenumărate zile în conversații cu experți la nivel mondial pentru a încerca să înțeleg unde se va reașeza piața de birouri post pandemie
scris 27 sep 2021

Felinvest, dezvoltatorul Cluj Business Campus (CBC), va dezvolta, în localitatea Jucu de lângă Cluj-Napoca, un country club cu o componentă de incubator de afaceri, pe un teren de 190.000 de metri pătrați și cu o suprafață construită de 8.000 de mp, investiție calculată la 6 milioane de euro.

Proiectul, denumit Wild Hills, va fi finalizat în primăvara anului 2023.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

“La începutul pandemiei, am petrecut nenumărate zile în conversații cu experți la nivel mondial pentru a încerca să înțeleg unde se va reașeza piața de birouri post pandemie. Am ajuns la concluzia că cererea va exista pentru spațiile de birouri care oferă mai mult decât clădiri, cele care creează comunități, experiențe, oferă flexibilitate, productivitate, creativitate, sănătate. Noi făceam asta deja, la Cluj Business Campus, așa că am decis să mergem mai departe și să oferim o serie și mai variată de experiențe și facilități prin următorul campus”, spune Vlad Buzoianu, CEO Cluj Business Campus.

Vlad Buzoianu este fiul lui Octavian Buzoianu, cel care controlează societatea Felinvest S.A.

Incubatorul de afaceri din cadrul Wild Hills, denumit Techville by CBC, va găzdui 30 de startup-uri din domeniul tehnologiei. Acesta este creat în parteneriat cu Asociația With Us, în jurul acceleratorului Risky Business, care are sediul la Cluj Business Campus. Membrii asociației vor mentora și chiar finanța startup-urile din incubatorul de la Jucu.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

La pitch-urile organizate aici vor avea acces nu doar companiile din Cluj Business Campus, ci întreaga comunitate de business din Cluj-Napoca care urmărește să investească în afaceri aflate la început de drum. Incubatorul va deservi comunitatea de startup-uri din Transilvania și România, dar își propune să atragă și startup-uri din Europa, în tabere de inovare.

“Vor exista două locații pe care poți folosi cu “abonamentul tău” prin care închiriezi spații de birouri la noi: una în mijlocul orașului Cluj-Napoca, pentru momentele în care trebuie să fii productiv și conectat, iar alta în mijlocul naturii, la Jucu, pentru momentele în care faci sprinturi de inovație, în care trebuie să fii creativ sau ai o vizită de la un investitor pe care vrei să îl impresionezi cu adevărat”, explică Vlad Buzoianu.

Felinvest, fostul producător de dulciuri Feleacul, și-a schimbat în 2009 obiectul de activitate și a intrat pe sectorul imobiliar, la acea vreme intențiile firmei fiind construcția unui complex rezidențial pe amplasamentul fostei fabrici. Proiectul a fost însă oprit din cauza condițiilor nefavorabile de pe piața imobiliară. Ulterior, în 2012, Buzoianu a reluat proiectul, dar prin construcția de spații de birouri, prima fază fiind finalizată în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
octavian buzoianu
cluj business campus