Familia Nusco pregătește mutarea și creșterea producției fabricii de uși și ferestre Pinum de pe platforma Pipera, unde a început construcția unui cartier cu peste 600 de apartamente

Familia Nusco pregătește mutarea și creșterea producției fabricii de uși și ferestre Pinum de pe platforma Pipera, unde a început construcția unui cartier cu peste 600 de apartamente
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 25 sep 2020

Familia italiană Nusco este la finalul procesului de achiziție a unei noi hale unde va muta producția de uși și ferestre Pinum, care funcționează acum într-o hală a fostului Combinat de Industrializare a Lemnului Pipera din București. Pe platforma din Pipera a început deja construcția unui proiect rezidențial major, care va avea peste 600 de apartamente până în 2023, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Familia Nusco a intrat pe piața românească în anii `90 prin achiziția fostei fabrici de prelucrare a lemnului din Pipera, pe care a transformat-o în producătorul de uși și ferestre Pinum. Acum, fabrica se pregătește să intre în procedura de mutare, în hale cu o suprafață dublă față de cea ocupată, în prezent, în Pipera. Intenția este aceea de a crește capacitatea de producție actuală a fabricii.

„Previzionăm mutarea fabricii Pinum în 2 ani. Suntem la finalizarea procesului de due diligence pentru achiziția unei hale noi și terenuri tot în zona de Nord a Bucureștiului. În decurs de o lună vom anunța noul amplasament. În doi ani se va elibera partea industrială definitiv de pe platforma Pipera. Hala Pinum ocupă acum circa 22.000 de metri pătrați“, a declarat Michele Nusco, cel care coordonează afacerile familiei în România.

Acesta a spus, pentru Profit.ro, că în noua fabrică vor fi mutate doar liniile noi de fabricație din Pipera, la cele vechi urmând a se renunța, și că vor fi montate linii de producție suplimentare în noul amplasament. Mutarea fabricii Pinum vine după un an cu vânzări record de peste 68 milioane de lei, în creștere cu peste 32% față de afacerile raportate în 2018 și cel mai ridicat nivel al ultimului deceniu; asta în ciuda unor pierderi de 3,2 milioane de lei, care vin după un profit de un milion de lei în 2018, potrivit datelor comunicate la Ministerul Finanțelor Publice.

Nusco Imobiliara, divizia imobiliară a grupului italian, a început construcția unui nou cartier rezidențial, care, după două etape de dezvoltare, va ajunge la peste 600 de apartamente. Proiectul a fost anunțat în premieră de Profit.ro. Nusco City va ocupa 2,5 hectare din fosta platformă Pipera. În prima fază se vor construi 4 blocuri cu 7 etaje ce vor îngloba 310 apartamente, în urma unei investiții de 35 milioane de euro, și va continua cu o a doua etapă în oglindă care va duce investiția la 70 milioane de euro.


Planul actual al investitorului este ca după finalizarea acestor etape, ce vor fi livrate în 2022 și 2023, să extindă ansamblul rezidențial și în zona ocupată acum, parțial, de hala de producție Pinum. Michele Nusco nu exclude dezvoltarea unor clădiri de birouri pe o parte din terenul de circa 23 de hectare al fostei platforme industriale.

Prețurile de vânzare ale apartamentelor din Nusco City încep de la 103.000 de euro pentru două camere de 63 de metri pătrați și de la 150.000 de euro pentru trei camere de 92 de metri pătrați, la care se adaugă TVA.

Reprezentanții companiei au anunțat că în contextul pandemiei au reconfigurat proiectul, proces în urma căruia a rezultat un număr mai redus de apartamente în favoarea balcoanelor și teraselor. De asemenea, complexul va cuprinde și un parc amenajat pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați.

EXCLUSIV Synergy planifică o rețea națională de mici parcuri de retail, după testul din Voluntari, și vizează construcția a sute de apartamente în Străulești. „Pentru anul viitor mă aștept la un mic pericol.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Synergy planifică o rețea națională de mici parcuri de retail, după testul din Voluntari, și vizează construcția a sute de apartamente în Străulești. „Pentru anul viitor mă aștept la un mic pericol.“

Cu acest proiect, familia Nusco se alătură unor investitori precum Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Dragoș Bîlteanu, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac zilnic naveta circa 100.000 de angajați.

Michele Nusco spune că mai are terenuri în zona Tunari și că lucrează la un plan urbanistic pentru un complex mare de vile, pe care îl va lansa spre începutul anului viitor.

Între 2015 și 2017, Michele Nusco a încasat circa 82 de milioane de euro din vânzarea unor părți din fosta platformă Pipera. A început prin vânzarea turnului de birouri Nusco Tower cu 46 milioane de euro către Globalworth, a continuat cu vânzarea a 4 hectare de teren din fosta platformă către Portland Trust pentru circa 20 milioane de euro (lot pe care s-a construit Oregon Park) și s-a încheiat cu tranzacționarea a alte două loturi învecinate, tot din fosta fabrică Pipera și tot către Globalworth, la un preț de 16 milioane de euro (pe lotul de lângă Nusco Tower, Globalworth construiește acum turnul Globalworth Square). 

EXCLUSIV Liviu Tudor a dezvoltat un standard pentru clădiri pe timp de pandemie, pe care vrea să îl internaționalizeze. A contribuit și Adrian Streinu-Cercel CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Liviu Tudor a dezvoltat un standard pentru clădiri pe timp de pandemie, pe care vrea să îl internaționalizeze. A contribuit și Adrian Streinu-Cercel

Nusco Imobiliara are în dezvoltare și ultimul bloc cu apartamente din cadrul proiectului Citta Residential Park, care se construiește pe un teren de 1,6 hectare cumpărat în 2006 – parte din platforma INCERC din Pantelimon. În complex sunt 5 blocuri a câte 92 de apartamente fiecare.

Portofoliul de dezvoltări imobiliare al Nusco mai cuprinde și ansamblul Premio, format din două blocuri cu 32 de apartamente de lux în centrul Bucureștiului. În trecut, compania a mai dezvoltat  trei clădiri de birouri de dimensiuni mai mici în Floreasca și lângă Satul Francez. Imobilul de lângă Satul Francez, care în trecut a fost sediul central al OTP Leasing, intră acum într-un proces amplu de renovare, potrivit lui Michele Nusco.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
nusco
pinum
platforma pipera
nusco tower
citta