FOTO Arhitecții Capitalei, despre relocarea spitalului Floreasca: Unde s-a mai pomenit spital european de urgență pe centura orașului?

FOTO Arhitecții Capitalei, despre relocarea spitalului Floreasca: Unde s-a mai pomenit spital european de urgență pe centura orașului?

Primăria Sectorului 1 a lipit un anunț privind proiectul de relocare a Spitalului de Urgență Floreasca chiar pe poarta de acces la terenul pe care pe care ar urma să se construiască noua clădire a spitalului. Sursă foto: http://www.primariasector1.ro

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 7 feb 2018

Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului (CTATU) a Primăriei Municipiului București și-a exprimat mai multe obiecții și nelămuriri în ceea ce privește proiectul Primăriei Sectorului 1 de relocare a Spitalului de Urgență Floreasca într-o clădire nouă care ar urma să fie construită în zona de nord a Capitalei, la intersecția dintre șoselele București-Târgoviște și Gheorghe Ionescu-Sisești, investiție evaluată la un sfert de miliard de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Aș dori să știu cine a decis această schimbare, această mutare? Unde, în Europa, vreun spital de urgență este amplasat în zona centurii orașului? Iar punctual, aș dori să știu unde va fi așezat heliportul, dar și să pot consulta puncte de vedere avizate, de la Ministerul Sănătății, de la SMURD", a spus arhitectul Ioana Tudora, membru al Comisiei, la ședința CTATU București din 17 ianuarie la care a fost emis un aviz preliminar pentru PUZ-ul aferent relocării Spitalului de Urgență Floreasca, potrivit minutei ședinței.

În toamna anului trecut, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și ministrul Sănătății, Florian Bodog, au semnat un protocol de colaborare în vederea relocării Spitalului Floreasca și a Spitalului de Arși pe un teren de peste șapte hectare din nordul Capitalei, într-o clădire ce ar urma să fie construită în aproximativ patru ani. Costurile de aproape 250 de milioane de euro alocate construirii noii clădiri, care ar urma să fie dotată și cu heliport, vor fi suportate integral de Primăria Sectorului 1, spunea atunci primarul Tudorache.

Sursă: www.oar-bucuresti.ro

Sursă: www.oar-bucuresti.ro

Sursă: www.oar-bucuresti.ro

Sursă: www.oar-bucuresti.ro

Amenda pentru lipsa rovinietei va fi prescrisă dacă șoferul nu este înștiințat în 4 luni de săvârșirea contravenției CITEȘTE ȘI Amenda pentru lipsa rovinietei va fi prescrisă dacă șoferul nu este înștiințat în 4 luni de săvârșirea contravenției

"Aș dori să privim problema și din cealaltă parte, din perspectiva bolnavului – cum ajunge un om bolnav, grav bolnav, aici? În ce mod, fizic? Pentru că la Floreasca se putea ajunge foarte bine și pe jos în timp puțin. Și, în sfârșit, vreau să mai spun că Spitalul Floreasca este singurul spital de urgență din București care are specialități pentru toate tipurile de urgență. Un astfel de subiect este unul de interes național, nu unul care se rezolvă cu POT și CUT", a mai arătat arhitectul Ioana Tudora.

Alte obiecții au vizat insuficiența numărului de căi de acces, dar și modul de întocmire a documentației proiectului. "Un spital de urgență trebuie să aibă măcar 4 căi de acces", a atenționat Radu Trifu.

Sursă: www.oar-bucuresti.ro

Sursă: www.oar-bucuresti.ro

Sursă: www.oar-bucuresti.ro

Sursă: www.oar-bucuresti.ro

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care grupul financiar ceh Penta Investments a preluat A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care grupul financiar ceh Penta Investments a preluat A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din România

"Prezentarea nu asigură un minimum necesar de informație. Indiferent de studiu, tebuie să reluăm un anumit nivel de exigență ca documentație de prezentat, iar toate condiționările trebuie să fie însoțite de documente", a punctat Tiberiu Florescu. "V-am ruga să realizați un studiu foarte serios, pentru că acest exercițiu al facerii unui spital de la zero este, pentru România ultimilor 40 de ani, o experiență unică", a spus, la rândul său, Radu Năstase.

În septembrie 2017, cu ocazia semnării protocolului între Primăria Sectorului 1 și Ministerul Sănătății, primarul Tudorache declara că pe terenul unde va fi construit noul spital se află o clădire care adăpostește în jur de 70 de bătrâni, care va fi relocată în aceeași zonă. Tudorache a explicat că respectiva clădire se află "în mijlocul terenului și încurcă, oricum este foarte veche, din 1970, și condițiile nu sunt tocmai normale".

Ministrul Sănătății, Florin Bodog, a spus atunci că va fi construită o singură clădire în care vor funcționa ambele spitale, cel de Urgență și cel de Arși.

Sursă: www.oar-bucuresti.ro

Sursă: www.oar-bucuresti.ro

BNR decide să iasă cu o poziție împotriva monedelor virtuale, precum bitcoin: Sunt active speculative, extrem de volatile și riscante, descurajăm orice fel de implicare! CITEȘTE ȘI BNR decide să iasă cu o poziție împotriva monedelor virtuale, precum bitcoin: Sunt active speculative, extrem de volatile și riscante, descurajăm orice fel de implicare!

"În strategia ministerului Sănătății, în programul de guvernare, avem acest lucru, îmbunătățirea condițiilor, accesul la sănătate și la tehnologii de ultimă oră. Acesta este motivul pentru care am constatat, îmmpreună cu managerul spitalului, împreună cu primăria, că practic orice posibilitate de extindere, de îmbunătățire a circuitelor a fost depășită la nivelul Spitalului Floreasca, iar la nivelul Spitalului de Arși, după cum știți, s-au făcut renovări la secția de Terapie Intensivă și în rest, mare lucru nu se mai poate face. Ne dorim condiții de spitalizare, de acces la tehnologie medicală de ultimă oră. Acesta este motivul pentru care am salutat inițiativa domnului primar", a declarat ministrul.

"Primăria Sectorului 1 va da acest spital la cheie. Îl va pune la dispoziția Ministerului Sănătății fără niciun cost. (...) Noi sperăm, respectând toate termenele, că va fi gata în 3-4 ani. După ce vom reloca cele două spitale, Floreasca și de Arși, e treaba Ministerului Sănătății ce va face cu cele două clădiri", a mai arătat primarul Tudorache.

viewscnt
Afla mai multe despre
spitalul de urgenta
spitalul de urgenta floreasca
spitalul de arsi
relocare spital
spitalul de urgenta relocare
unde va fi relocat spitalul de urgenta
ministerul sanatatii
prima sectorului 1
ctatu bucuresti