FOTO Demolarea turnului de birouri Cathedral Plaza - suspendată

FOTO Demolarea turnului de birouri Cathedral Plaza - suspendată
scris 3 oct 2022

Reprezentanții proprietarului clădirii Cathedral Plaza din centrul Capitalei anunță că Tribunalul București a dispus astăzi suspendarea Dispoziției primarului General Nicușor Dan prin care se intenționa demolarea abuzivă a clădirii Cathedral Plaza.

În opinia acestora, Tribunalul confirmă astfel argumentele proprietarului clădirii, în sensul că procedura de reautorizare demarată are, în mod firesc, prioritate.

Proprietarul clădirii de birouri Cathedral Plaza anunță public că a înregistrat și o plângere penală împotriva lui Nicușor Dan pentru abuz în serviciu și alte fapte conexe în legătură cu dispoziția de desființare a clădirii de birouri emisă de acesta. Proprietarul va solicita în instanța civilă, atât de la Municipiul București, cât și de la Nicușor Dan personal, daune echivalente valorii investițiilor sale.

EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Jan Van Geet, proprietarul VGP, încheie în România una dintre cele mai mari tranzacții cu teren ale anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Jan Van Geet, proprietarul VGP, încheie în România una dintre cele mai mari tranzacții cu teren ale anului

„Abuzul actual al primarului general Nicușor Dan ne forțează  să luam atitudine și să luptăm cu toate mijloacele legale disponibile pentru a proteja clădirea. Am decis în același context să înaintam mai multe petiții formalizate către autoritățile publice din România cu atribuții în acest conflict pentru că toate aceste instituții și autorități au susținut și au făcut posibil proiectul Cathedral  Plaza, fiind obligate să intervină pentru a preîntâmpina un dezastru atât legal cât și faptic”, au adaugat reprezentanții companiei.

În luna iulie, Nicușor Dan a semnat dispoziția de demolare pentru Cathedral Plaza, un turn de birouri amplasat în vecinătatea Catedralei Romano-Catolice.

"Precizez că mai sunt de parcurs câțiva pași administrativi până la începerea efectivă a lucrărilor de demolare, așa că voi reveni cu informații la momentul potrivit. Cheltuielile cu demolarea vor fi suportate inițial de municipalitate, iar finalmente vor fi recuperate de la proprietarul clădirii", spunea edilul.

EXCLUSIV Avocatul Cosmin Savu-Cristescu, care tocmai a lansat o companie de investiții imobiliare alături de Dan Șucu, își consolidează poziția în zona Petrom City prin achiziția a două terenuri cu potențial de peste 400 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Avocatul Cosmin Savu-Cristescu, care tocmai a lansat o companie de investiții imobiliare alături de Dan Șucu, își consolidează poziția în zona Petrom City prin achiziția a două terenuri cu potențial de peste 400 de apartamente

Amplasat la intersecția străzilor General Henri Berthelot și Luterană, imobilul are 4 nivele subterane, parter și 18 etaje și o suprafață totală desfășurată de aproximativ 25.000 metri pătrați.

Cathedral Plaza a fost anterior indicată ca fiind proprietatea Millennium Building Development, companie deținută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.

În toamna 2015, Curtea de Apel Ploiești a admis apelul Arhiepiscopiei Romano-Catolice București (ARCB) prin care a solicitat anularea sentinței civile din 15 aprilie 2015 a Tribunalului Dâmbovița.

Tribunalul Dâmbovița a suspendat atunci temporar, la 15 aprilie, executarea unei hotărârii din 2012 prin care aceeași instanță a dispus obligarea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să emită decizia de desființare a clădirii Cathedral Plaza.

ARCB anunțase că a depus la Direcția Națională Anticorupție (DNA) o plângere penală în cazul primarului Oprescu, a oamenilor de afaceri Dragoș Bîlteanu și Ioannis Papalekas, precum și a unor angajați ai Primăriei Capitalei, pentru "refuzul de a pune în executare hotărârea judecătorească de desființare a clădirii ilegale Cathedral Plaza și de a proceda la demolarea imediată a acesteia și la refacerea parcului public existent anterior".

viewscnt
Afla mai multe despre
cathedral plaza
licitatie
demolare