FOTO Mircea Lucescu lansează construcția primului său ansamblu rezidențial

FOTO Mircea Lucescu lansează construcția primului său ansamblu rezidențial
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 15 iul 2020

Antrenorul de fotbal Mircea Lucescu (74 de ani), alături de omul de afaceri Dimciu Tașu, a fost autorizat să construiască un ansamblu imobiliar cu circa 200 de apartamente, spații comerciale și birouri pe malul lacului Morii din Sectorul 6, București, pe un teren cumpărat la licitație de la Piraus Bank. Intrarea lui Lucescu în imobiliare a fost anunțat în premieră de Profit.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Dispozitivul ideal pentru activitățile tale din fiecare zi CITEȘTE ȘI Dispozitivul ideal pentru activitățile tale din fiecare zi

Dezvoltarea este realizată prin intermediul Lake Tower, firmă al cărei principal asociat a devenit anul trecut Mircea Lucescu, după ce a preluat 10% din părțile sociale deținute de Dimciu Tașu, ajungând la 59,9% din capitalul social. Dimciu Tașu deține acum 39,9%, iar Matei Lucescu (nepotul lui Mircea Lucescu) și Steve Tașu (fiul lui Dimciu Tașu), împart egal restul participațiilor, potrivit termene.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul imobiliar al celor doi investitori prevede construcția a trei corpuri de clădire lipite, cu câte 11 etaje, respectiv 6 etaje și două niveluri subterane pentru parcări. Cu o suprafață desfășurată de aproape 19.000 de metri pătrați, imobilele vor găzdui peste 200 de apartamente, potrivit estimărilor Profit.ro. Construcția va mărgini biserica Sfântul Francisc de Assisi.

FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit? CITEȘTE ȘI FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit?

A fost aprobat pentru acest proiect un Procent de Ocupare al Terenului de 40% și un Coeficient de Utilizare al Terenului de 4,5.


Construcția urmează a fi realizată pe un teren în suprafață de circa 4.200 de metri pătrați, parte dintr-un lot mai mare de circa 7.000 de metri pătrați, cumpărat la licitație de Dimciu Tașu în 2015. Întreaga parcelă a fost scoasă la vânzare de Piraeus Bank cu un preț de pornire de 1,5 milioane euro.

Banca a preluat terenul prin executarea silită a firmei Ono Development, deținută de Chanan Oded Laufer, Yardeni Joshua Isaac și de sirianul Abulwahed Nour Ideen (proprietarul mallurilor Galleria Arad și Piatra Neamț). Ono Development se îndatorase cu 3,7 milioane de euro la Piraeus Bank pentru a dezvolta pe acest teren un proiect rezidențial cu peste 400 de apartamente.

Fondul de investiții Arcona, listat la Amsterdam și având proprietăți de peste 100 milioane euro în Europa, intră pe piața imobiliară românească prin achiziția sediilor Danone și ANCOM CITEȘTE ȘI Fondul de investiții Arcona, listat la Amsterdam și având proprietăți de peste 100 milioane euro în Europa, intră pe piața imobiliară românească prin achiziția sediilor Danone și ANCOM

Mircea Lucescu și nepotul său (fiul lui Răzvan Lucescu) au intrat în firma creată de Dimciu Tașu la un an distanță de la achiziția terenului.

Înainte de a depune actele necesare obținerii Planului Urbanistic de Detaliu, circa 40% din terenul deținut de Lucescu și Tașu pe malul lacului Morii a fost expropriat de Primăria București pentru 4,56 milioane lei, echivalentul a 350 de euro/metru pătrat (după cum se poate constata și din faximilul alăturat). Pe acest teren urmează să treacă Pasajul Ciurel, cel mai scump proiect de infrastructură din București, a cărui finalizare este programată pentru acest an.


Mircea Lucescu este românul cu cea mai consistentă avere făcută din fotbal. Averea sa este evaluată la 33-35 milioane de euro în ultima ediție a Top 300 Capital. În cariera sa de peste 39 de ani, Lucescu a antrenat Corvinul Hunedoara, naționala României,  Dinamo București, Pisa, Brescia, Reggina, FC Rapid, Internazionale Milano, Galatasaray, Beșiktaș Istanbul, Șahtior Donețk și Zenit St. Petersburg.

Mircea Lucescu mai are o participație de peste 16% din acțiunile producătorului de schimbătoare de căldură pentru vehicule Romradiatoare Brașov, controlat de SIF Transilvania cu peste 76% din acțiuni.

EXCLUSIV FOTO Ion Țiriac pregătește extinderea afacerii Stejarii cu aproape 200 de apartamente de lux CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Ion Țiriac pregătește extinderea afacerii Stejarii cu aproape 200 de apartamente de lux

Zona din jurul lacului Morii a fost mereu curtată de dezvoltatorii imobiliari. Profit.ro a anunțat că omul de afaceri Marius Simion Gaga, fost director general și șef al corpului de control al ANAF, își extinde afacerile imobiliare cu un proiect rezidențial aproape de malul lacului Morii, ce va cuprinde peste 2.000 de apartamente și a cărui dezvoltare necesită investiții estimate la peste 100 milioane de euro. De asemenea, Novum Invest lucrează la un ansamblu rezidențial pe malul aceluiași lac. Omul de afaceri Alin Niculae a dezvoltat în zonă complexul 20th Residence.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care s-a reflectat în volumul de vânzări de proprietăți din primul trimestru. În ciuda evoluției pozitive de la începutul anului, investitorii imobiliari preconizează o scădere a volumului de tranzacții în următoarea perioadă din cauza epidemiei de coronavirus.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a crescut surprinzător de mult, în luna iunie, cu 16,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 46.800 de contracte, după două luni consecutive de scăderi abrupte cauzate de restricțiile impuse de COVID-19, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Volumul de tranzacții din primele șase luni este într-o scădere nesemnificativă, de 1%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, recuperând decalajul de 4,5% apărut după primele cinci luni.

Prima lună din acest an a început în creștere, cu peste 35.000 de contracte de vânzare-cumpărare semnate, un avans de 14,6% comparativ cu aceeași lună din 2019. Februarie a continuat creșterea, cu un avans de 21,5%. În martie, deși la jumătatea lunii a fost declanșată starea de urgență, românii au încheiat peste 48.000 de tranzacții, cu 8,6% peste volumul lunii corespondente din 2019. Numărul tranzacțiilor imobiliare s-a prăbușit în luna aprilie cu 33,8%, până la circa 27.000 de contracte, și a continuat în luna mai cu un minus de 27,8%.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018. 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
mircea lucescu
dimciu tasu
lake tower
pasajul ciurel