FOTO Prime Kapital a început lucrările la Moldova Mall, care va avea peste 300 de magazine și o suprafață închiriabilă de 100.000 de metri pătrați

FOTO Prime Kapital a început lucrările la Moldova Mall, care va avea peste 300 de magazine și o suprafață închiriabilă de 100.000 de metri pătrați
scris 3 oct 2019

Prime Kapital, dezvoltator imobiliar înființat la București de Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatori și foști manageri ai fondului de investiții sud-african NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, a început, joi, lucrările la cel mai mare mall din zona Moldovei, care va avea peste 300 de magazine și o suprafață închiriabilă de peste 100.000 de metri pătrați.

Complexul comercial se va numi Moldova Mall și va fi construit la marginea municipiului Iași, pe actualul amplasament al ERA Shoping Park, investiția ridicându-se la peste 120 milioane de euro, scrie News.ro.

Potrivit investitorilor, Moldova Mall va fi cel mai mare centru comercial din Moldova și al doilea ca mărime din țară, după cel din Băneasa.

FOTO Proprietatea privată - un moft. Autoritățile orădene expropriază 19 imobile pentru a accesa 8 milioane de euro fonduri europene în vederea “regenerării urbane” CITEȘTE ȘI FOTO Proprietatea privată - un moft. Autoritățile orădene expropriază 19 imobile pentru a accesa 8 milioane de euro fonduri europene în vederea “regenerării urbane”

Noul mall de la Iași va avea o suprafață închiriabilă de peste 100.000 de metri pătrați și va reuni peste 300 de magazine. Proiectul include un hypermarket Carrefour și peste 15.000 de metri pătrați destinați petrecerii timpului liber (40 de restaurante, un cinematograf IMAX și 4DX, sală de fitness, locuri de joacă pentru copii) și 3.000 de locuri de parcare.

Durata estimată a construcției este de 18 luni.

FOTO Prime Kapital a început lucrările la Moldova Mall, care va avea peste 300 de magazine și o suprafață închiriabilă de 100.000 de metri pătrați

”Alături de Silk District, amplul proiect de regenerare urbană al fostei platforme Tomiris din Iași, Mall Moldova întărește angajamentul Prime Kapital în dezvoltarea economică a orașului și județului Iași precum și în creșterea calității vieții membrilor acestei comunități prin atragerea și reținerea tinerelor generații fără de care dezvoltarea viitoare a Iașului nu ar fi posibilă. Investim prin intermediul celor două proiecte peste 350 de milioane de euro în comunitatea locală, fapt ce va aduce la dezvoltarea de mii de locuri de muncă și contribuții de sute de milioane de euro la bugetele locale pe parcursul următorului deceniu”, a declarat Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital.

Investitorii afirmă că Mall Moldova va avea un design spectaculos, proiectul fiind poziționat la intrarea în Iași, pe drumul european către Roman și Bacău.

Municipiul Iași are în prezent două mall-uri, ambele deținute de omul de afaceri ieșean Iulian Dacălu.

viewscnt
Afla mai multe despre
prime kapital
moldova mall