Înscrierile persoanelor fizice în programul ''Casa Verde Fotovoltaice'', suspendate

Înscrierile persoanelor fizice în programul ''Casa Verde Fotovoltaice'', suspendate
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2019

Administrația Fondului pentru Mediu a suspendat, în 10 septembrie, înscrierile persoanelor fizice în programul "Casa Verde Fotovoltaice", în vederea efectuării unei analize a modului de funcționare a acestui proces, informează instituția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În urma acestor verificări, în data de 16 septembrie 2019, au fost sesizate organele abilitate pentru a se pronunța cu privire la legalitatea înscrierilor în aplicația informatică. Dată fiind importanța programului din punct de vedere al politicilor de protecție a mediului și interesul major manifestat de cetățeni, Administrația Fondului pentru Mediu depune toate eforturile pentru redeschiderea și continuarea programului de finanțare în cel mai scurt timp", scrie Agerpres.

Nouă încercare de a păstra și atrage clienții în marketplace: eMAG intră într-o alianță a marketplace-urilor europene CITEȘTE ȘI Nouă încercare de a păstra și atrage clienții în marketplace: eMAG intră într-o alianță a marketplace-urilor europene

Profit.ro a anuțat recent că programul se confruntă cu suspiciuni de fraudă, un grup de circa 100 de instalatori semnând o petiție și având discuții, deocamdată fără succes, cu directorii Administrației Fondului pentru Mediu și luând în calcul și sesizarea Parchetului și a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF). Ei reclamă că aplicația de înscriere a fost oprită după doar 6 ore de funcționare, după ce AFM a sesizat nereguli privind înscrierile. Majoritatea instalatorilor au reușit să urce doar câteva proiecte, unii neavând nici măcar șansă să se poată loga în cont deoarece nu s-au primit datele de logare în unele cazuri fiind trimise după ce aplicația era închisă, și totuși fondurile s-au terminat în câteva ore pentru unele zone (Oltenia, unde suspiciunea planează, potrivit acestora, asupra a cel puțin o firmă care s-ar fi folosit de software pentru a putea urca foarte rapid un număr mare de proiecte).

Unele firme ar fi înregistrat peste 1.000 de dosare în 4 ore, timpul mediu necesar de înscriere al unui dosar fiind însă de aproximatix 10 minute.

O sesizare a fost deepusă și la Consiliul Concurenței.

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională a fost lansat în 10 septembrie, dată la care persoanele fizice se pot adresa instalatorilor în vederea înscrierii în program, informa Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

viewscnt
Afla mai multe despre
casa verde
fotovoltaice