Lucrările de construcții au scăzut

Lucrările de construcții au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2021

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în luna ianuarie a acestui an, cu 3,6%, ca serie brută, respectiv cu 3,7% ca serie ajustată, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform statisticii oficiale, în prima lună din 2021, pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi astfel: la lucrările de reparații capitale - cu 13,3%, la lucrările de întreținere și reparații curente (-6,4%) și la lucrările de construcții noi (-1,5%), scrie Agerpres.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Totodată, pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 19,5% la clădirile nerezidențiale și cu 17,3% la clădirile rezidențiale. Pe de altă parte, construcțiile inginerești au crescut cu 17%, raportat la perioada de referință.

Potrivit sursei citate, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții s-a diminuat cu 3,7%, iar pe elemente de structură la scăzut la lucrările de reparații capitale cu 11,4%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 6,4% și la lucrările de construcții noi cu 2,8%. În plus, pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale cu 18,7% și la clădirile nerezidențiale cu 18,2%. În schimb, construcțiile inginerești s-au majorat cu 11%.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Datele INS relevă faptul că, în ianuarie 2021 comparativ cu decembrie 2020, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 64,7%, dar a crescut ca serie ajustată cu 1,1%.

Scăderea înregistrată ca serie brută a fost determinată de situația în cazul lucrărilor de reparații capitale (-75,7%), lucrările de întreținere și reparații curente (-62,7%) și lucrările de construcții noi (-63,5%). De asemenea, pe obiecte de construcții, au avut loc scăderi după cum urmează: la clădirile nerezidențiale (-71,9%), la construcțiile inginerești (-62,7%) și la clădirile rezidențiale (-58,4%).

În același timp, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, creșterea volumului lucrărilor de construcții cu 1,1% a fost evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente - cu 23% și la lucrările de construcții noi (+3,8%). La polul opus s-au situat lucrările de reparații capitale, cu o scădere de 0,4%.

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești cu 22,9% și la clădirile rezidențiale cu 0,7%, însă la clădirile nerezidențiale au scăzut cu 19,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii