Mexicul vinde la licitație proprietăți de lux care au aparținut unor traficanți de droguri și altor infractori

Mexicul vinde la licitație proprietăți de lux care au aparținut unor traficanți de droguri și altor infractori
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2019

Case cu piscine și tuneluri de evacuare, o fermă înconjurată de hectare de teren și un apartament de lux cu o istorie terifiantă se numără între 27 de proprietăți din Mexic care au fost confiscate de la traficanți de droguri și alți infractori și vândute duminică la licitație, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a promis că fondurile obținute din aceste vânzări de proprietăți și terenuri, confiscate de guvernele anterioare, vor fi alocate comunităților marginalizate din statul Guerrero, marcat de sărăcie și violență, scrie News.ro.

Între apartamentele vândute duminică se află unul care a aparținut unui lider de cartel ucis acolo de frații săi, care apoi au ascuns cadavrul.

FOTO Hotelul Hefaistos din Covasna, scos în urmă cu doi ani la vânzare, este reofertat pe piață cu același preț CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul Hefaistos din Covasna, scos în urmă cu doi ani la vânzare, este reofertat pe piață cu același preț

”Cumpărătorii vor ști că pe lângă faptul că au cumpărat un bun au făcut și un bine, acela că îi ajută pe cei care au nevoie de sprijin din cauza sărăciei și a marginalizării de care suferă”, a declarat vineri Lopez Obrador.

Una dintre primele măsuri luate de președintele Lopez Obrador după preluarea funcției sale a fost să aprobe un plan de austeritate care a inclus vânzarea avionului prezidențial și a altor vehicule deținute de guvern și concedierea gărzii prezidențiale însărcinate cu protejarea președintelui.

Autoritățile mexicane au anunțat că în următoarele luni vor mai avea loc astfel de evenimente. Într-o licitație similară organizată în luna mai, autoritățile mexicane au obținut 1,5 milioane de dolari din vânzarea unui automobil Lamborghini și a altor bunuri care au aparținut unor infractori și unui fost politician.

viewscnt
Afla mai multe despre
mexic
piscine
apartamente