Modificări privind contractele de închiriere sau de vânzare-cumpărare a locuințelor pentru tineri construite de ANL

Modificări privind contractele de închiriere sau de vânzare-cumpărare a locuințelor pentru tineri construite de ANL
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2019

Guvernul a aprobat o ordonanță care prevede modificări privind contractele de închiriere sau de vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, construite de ANL, anunță Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, 27 august, o Ordonanță pentru modificarea Legii nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL). Actul normativ prevede o serie de modificări care vizează contractele de închiriere sau de vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuințelor pentru tineri, destinate închirierii, construite de ANL", se arată într-un comunicat de presă transmis de MDRAP.

Concret, schimbul de locuință se va realiza în orice moment în perioada de valabilitate a contractului de închiriere, în condițiile în care până acum, schimbul de locuință se realiza doar în cazul imobilelor aflate în exploatare, fiind exceptate locuințele noi. Această modificare a fost solicitată atât de reprezentanții autorităților publice locale, precum și de chiriași ai locuințelor pentru tineri destinate închirierii, scrie News.ro.

Canadianul Michael Topolinski a redevenit proprietar pe terenul Textile Dacia, după 3 ani de faliment, și vrea să ridice locuințe, birouri și magazine CITEȘTE ȘI Canadianul Michael Topolinski a redevenit proprietar pe terenul Textile Dacia, după 3 ani de faliment, și vrea să ridice locuințe, birouri și magazine

Actul mai prevede că cheltuielile pentru întreținere, reparații curente, reparațiile capitale, precum și încheierea contractelor de asigurare a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor vor fi în sarcina titularului contractului de vânzare-cumpărare, având în vedere că, de la data semnării acestui contract, titularul nu mai virează către administratorul locuințelor nicio sumă, iar ratele lunare se virează la ANL și se utilizează exclusiv pentru construcția de noi locuințe.

Până acum, Legea nr. 152/1998 nu reglementa cine suportă cheltuielile pentru întreținere, reparații curente, reparațiile capitale, în situația în care plata se face în rate, iar obligația încheierii contractelor de asigurare a locuințelor aflate în proprietatea statului sau a unităților administrativ-teritoriale revenea persoanelor ori autorităților desemnate, în condițiile legii, să le administreze.

viewscnt
Afla mai multe despre
anl
mdrap