Municipalitatea oferă la schimb un teren de peste 3.300 de metri pătrați proprietarului Parcului Emil Gârleanu din Sectorul 3

Municipalitatea oferă la schimb un teren de peste 3.300 de metri pătrați proprietarului Parcului Emil Gârleanu din Sectorul 3

Sursa foto: News.ro

scris 16 iul 2017

Municipalitatea vrea să ofere la schimb un teren de peste 3.300 de metri pătrați din strada Vulcan Județul, proprietarului Parcului Emil Gârleanu din Sectorul 3 al Capitalei, la solicitarea acestuia, care ar urma să renunțe la obligația achitării de către primăria Sectorului 3 a unei sume de aproape 200.000 de euro reprezentând contravaloarea lipsei de folosință a terenului în perioada 2009-2011, potrivit unui proiect de hotărâre aflat, miercuri, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Astfel, Primăria Capitalei ar urma să îi ofere la schimb actualului proprietar al Parcului Emil Gârleanu din Sectorul 3, un teren de 3.324 de metri pătrați din strada Vulcan Județul nr. 20-26 tot din Sectorul 3, proprietarul urmând să renunțe la obligația primăriei de a achita suma de 194.189 de euro reprezentând contravaloarea lipsei de folosință a terenului în perioada 2009-2011, aceasta fiind acoperită de cei 410 metri pătrați în plus ai terenului pe care i-l va ceda municipalitatea, scrie News.ro.

Potrivit proiectului de hotărâre, pe terenul din strada Vulcan ar fi urmat să se construiască în 2011, din bugetul municipalității, o grădiniță cu program prelungit cu 160 de locuri, pentru opt grupe de copii, obiectiv de investiții la care s-a renunțat ulterior pe motiv că terenul este traversat de un canal termic.

„Menționăm că aest imobil este afectat de rețea de termoficare, circuit primar, iar RADET București este de acord cu devierea acesteia cu condiția ca toate cheltuielile să fie suportate de domnul Pațac Radu Constantin”, explică Primăria Capitalei.

Shhaideh se pregătește să ceară avizul Guvernului pentru a ridica la Teleorman, de unde provine Dragnea, un complex sportiv municipal de peste 12 milioane euro CITEȘTE ȘI Shhaideh se pregătește să ceară avizul Guvernului pentru a ridica la Teleorman, de unde provine Dragnea, un complex sportiv municipal de peste 12 milioane euro

Municipalitatea spunea, la începutul lunii iunie, că ia în calcul varianta de a cumpăra Parcul Emil Gârleanu dacă nu se va ajunge la o înțelegere pentru schimbul de terenuri cu proprietarul.

Parcul Emil Gârleanu din Sectorul 3 al Capitalei, cu suprafața de 2.914 metri pătrați, a fost retrocedat proprietarului printr-o dispoziție din 2009 a fostului primar Sorin Oprescu. Municipalitatea spune că pe acest teren Primaria sectorului 3 a amenajat spații verzi și spații de joacă pentru copii, fără respectarea legislației și fără să țină cont că acel teren era în litigiu. Conform Direcției de Urbanism a Primăriei Capitalei, terenul respectiv este inclus într-o zonă amenajată ca spațiu verde, cu locuri de joacă, fiind inventariat în Registrul Spațiilor Verzi.

Primarul Capitalei a anunțat, la începutul lunii aprilie, că va constitui un grup de lucru care să găsească soluțiile legale de recuperare a terenurilor din parcuri care au fost retrocedate din 2001, pe cale administrativă sau prin hotărâri ale instanței, respectiv 36 de hectare de teren în parcuri, recuperate de proprietari în perioada 2001-2013 și 23,5 hectare de spații verzi și terenuri pe care sunt amenajate locuri de joacă, restituite conform legilor proprietăților în perioada 2001-2017.

Gabriela Firea spunea că va solicita primarilor celor șase sectoare o situație centralizată a spațiilor verzi și a terenurilor pe care au fost amenajate locuri de joacă și care, ulterior, au deveni proprietate privată prin retrocedare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
parc emil garleanu