Nordul Bucureștiului este viitor pol logistic. Peste 180.000 metri pătrați vor fi livrați în 2019 în această zonă

Nordul Bucureștiului este viitor pol logistic. Peste 180.000 metri pătrați vor fi livrați în 2019 în această zonă
scris 30 oct 2018

Zonele din nordul Bucureștiului, precum Ștefăneștii de Jos și Chitila, au potențial de a forma un nou pol logistic, iar peste 180.000 mp de spații logistice urmează să fie livrați anul viitor, au anunțat marți experții companiei de consultanță imobiliară Colliers International.

Această evoluție are loc în contextul în care vestul Capitalei a devenit încărcat din punct de vedere al dezvoltării de spații industriale și logistice. În ultimul an, Colliers International a consiliat una dintre cele mai mari tranzacții din piața de industrial pentru un client activ pe piața de retail, încheiată de retailerul polonez de articole vestimentare LPP, care a adus în România cinci branduri: Reserved, Sinsay, Mohito, Cropp și House, scrie News.ro.

”LPP a închiriat o suprafață de 22.100 mp într-un proiect dezvoltat de compania belgiană WDP în localitatea Ștefăneștii de Jos, din județul Ilfov. Aici, dezvoltatorul belgian WDP a cumpărat un teren de 44 de hectare, într-o tranzacție intermediată, de asemenea, de Colliers International”, se arată în comunicat.

Un cutremur puternic va lovi și financiar: Sub 20% din locuințele românilor sunt asigurate obligatoriu împotriva seismelor. Facultativ, și mai puțin CITEȘTE ȘI Un cutremur puternic va lovi și financiar: Sub 20% din locuințele românilor sunt asigurate obligatoriu împotriva seismelor. Facultativ, și mai puțin

Directorul departamentului de industrial în cadrul Colliers International, Laurențiu Duică, consideră că nordul Bucureștiului se conturează ca un viitor pol logistic în special pentru jucătorii din segmentul de e-commerce.

”Așa cum am estimat încă din 2016, nordul Bucureștiului se conturează ca un viitor pol logistic, în special pentru jucătorii din segmentul de e-commerce. Argumentele noastre cu privire la potențialul zonei au fost suficiente pentru a convinge unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte industriale și logistice din România, WDP, să investească în această zonă. Investitorul belgian a cumpărat un teren de 44 de hectare în Ștefăneștii de Jos și, în mai puțin de un an, am reușit să atragem un chiriaș de talia LPP, aflat în plină expansiune”, a declarat Laurențiu Duică.

Centrul de distribuție de 22.100 mp dezvoltat de WDP, care va sprijini activitățile de e-commerce ale grupului polonez LPP, urmează să fie finalizat în a doua jumătate a anului viitor, moment în care portofoliul imobiliar deținut de WDP în România va depăși pragul de 500 de milioane de euro.

Centrul de distribuție al LPP din Ștefăneștii de Jos va putea să asigure serviciul vânzărilor pe internet al tuturor brandurilor sale în Europa Centrală și de Est, compania fiind prezentă pe 20 de piețe externe, printre care Bulgaria, Croația, România și Serbia.

Potrivit Colliers, nordul Capitalei se diferențiază de zona de vest prin forță de muncă atrăgătoare din punct de vedere costuri și disponibilitate. În plus, punctele de livrare a mărfurilor se află mai aproape de nord decât de vest.

”Anul acesta ne îndreptăm spre o creștere de cel puțin 40% a livrărilor de spații industriale moderne, depășind precedentul volum record de livrări atins în 2017, de aproximativ 0,5 mil. mp. În primul semestru din 2018 au fost livrați 330.000 mp de spații de depozitare moderne (excluzând spațiile dezvoltate direct de către potențiali chiriași). Livrările din București au fost înregistrate cu precădere în zonele de vest și nord, însumând peste 110.000 mp, Timișoara a adăugat 38.000 mp, iar Pitești și Ploiești, câte 20.000 mp fiecare”, se arată în comunicat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
logistica
chitila
colliers